Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Blog | Hajrá Orosháza!

2012. Július 23. 08:32, hétfő

Bajusz után Kanyó és Morva is bemutatkozik

Bajusz után Kanyó és Morva is bemutatkozik

Kanyó Ádámról és Morva Zoltánról írtunk már pár sort július 16-án, most pedig egy részletesebb bemutatkozással szolgálnak az orosházi szurkolóközönségnek.

Kanyó Ádámról és Morva Zoltánról írtunk már pár sort július 16-án, most pedig egy részletesebb bemutatkozással szolgálnak az orosházi szurkolóközönségnek.

Kanyó Ádám Tatabányáról jött, ahol 11 évet játszott, bár egy fél éves tatai kitérőt is tett, ami olyan volt számára, mintha otthon lenne, Tatabányán. A balszélső poszton bevethető Kanyó pozitívnak értékeli az itt eltöltött egy hetet. „Örülök, hogy Orosházára kerültem, kicsit kiszakadhatok az otthoni környezetemből, az eddigi tapasztalataim nagyon pozitívak, nagyon jól érzem magam. A társaság és a hangulat is nagyon jó, remélem ez így is fog maradni. Ideköltöztem Orosházára, van egy élettársam, akit otthon hagytam, de ha úgy alakulnak a dolgok, akkor jöhet ő is. Majd meglátjuk, mit hoz a jövő.” – nyilatkozta az OFKSE egyik új igazolója.

A szabadidős tevékenységekről is kérdeztük: „internetezni szoktam, pecázni járok, de úgy, hogy valaki horgászik és én nézem. Szeretek kávézóba beülni, itt Orosházán a Szigetben voltam már.” Kanyó nem jár rendszeresen bulizni, de ha egy győztes meccset játszanak a csapattal, akkor biztos ünneplés várható. „Ha jönnek az eredmények és jól megy a csapatnak, akkor van egy olyan mondás: Minden győzelem annyit ér, amennyire megünnepeljük. Ha nyerünk, akkor mindenképpen bevetjük magunkat az orosházi éjszakába.”

A rajongók edzéseken kívül a Sziget Caffe környékén biztos találkozhatnak Kanyó Ádámmal, akit az interneten is el lehet érni: „Facebook-on megkereshetnek a szurkolók, szívesen egyeztetek időpontot velük.”

Morva Zoltán Kétsopronyból rkezett hozzánk. Tavaly Mezőkövesden kézilabdázott, előtte pedig Dunaújvároson. Már korábban beszámoltunk arról, hogy az OFKSE csapatából Banmiloud Yassine-nal és Bali Richárddal a Dunaferrnél játszottak együtt, ám most azt is megtudtuk, hogy Herjeczki Balázzsal egy általános iskolás balatoni edzőtáborban találkoztak. Hogy az orosházi pályán milyen szerepet fog kapni Morva még nem tudni: „Az elmúlt egy hétben inkább a fizikai állképességre fektettük a hangsúlyt, igazából taktikai edzésünk még nem volt, így még nem tudom, hogy melyik poszton számít rám az edző.”

Morva Zoltán is városunkban fog lakni, családja várhatóan a hazai mérkőzésekre látogat majd el szurkolni, szabadidejében pedig pihen és a tanulásra koncentrál: „Most amíg megy az alapozás, a délutánjaim nagyrészt pihenésből állnak. Szeptembertől beiratkoztam a Kodolányi János Főiskolára, andragógia szakra, szeretném azt megcsinálni, emellett szeretek filmet nézni, a srácokkal lógni, edzések után esetleg beülni egy kávéra vagy limonádéra a Sziget Caffeba.”

Az ő rajongói is, Kanyóéhoz hasonló módon léphetnek vele kapcsolatba, aki leszólítja őt az utcán, annak biztos jár egy kedves mosoly.

Címkék: Kézilabda, OFKSE, sport

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2012. November 23. 08:01, péntek | Hajrá Orosháza!

9 éve Orosházán

Sándor Balázs (17) az Orosházi FKSE ifista jobbátlövője 9 éve kézilabdázik és a tanulást sem hanyagolja. Természetesen ő is profi karriert szeretne befutni, melyben a szülei is támogatják.

2012. November 16. 10:17, péntek | Hajrá Orosháza!

Benák Krisztián is bejutott a junior válogatottba

Tavaly Lászlai Szabolcs, idén pedig Benák Krisztián került be a junior válogatottba. Kifaggattuk, milyen érzés válogatottnak lenni és, hogy tud beilleszkedni új csapattársaihoz.

2012. November 12. 07:44, hétfő | Hajrá Orosháza!

Nagy Erik: Szeretnék majd egy profi csapatban játszani

Nagy Erik (16) már 8 éve kézilabdázik, tősgyökeres orosháziként. Bár egy évet kihagyott, de a posztja megmaradt, így az Orosházi FKSE ifjúsági csapatának kapujában erősíti az Orosházát.