Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Blog | Hajrá Orosháza!

2012. November 16. 10:17, péntek

Benák Krisztián is bejutott a junior válogatottba

Benák Krisztián is bejutott a junior válogatottba

Tavaly Lászlai Szabolcs, idén pedig Benák Krisztián került be a junior válogatottba. Kifaggattuk, milyen érzés válogatottnak lenni és, hogy tud beilleszkedni új csapattársaihoz.

Tavaly Lászlai Szabolcs, idén pedig Benák Krisztián került be a junior válogatottba. Kifaggattuk, milyen érzés válogatottnak lenni és, hogy tud beilleszkedni új csapattársaihoz.

Benák Krisztián (19) 2008-ban Adáról jött Orosházára kézilabdázni. Itt kezdte középfokú tanulmányait a Táncsicsban. A fiatal átlövő és irányító korábbi fő célja az volt, hogy a junior csapattal sikeres szezont zárjanak, és a felnőtt keretben is állandó helyet foglaljon, de most egy plusz feladattal is meg kell birkóznia: a junior válogatottban bent maradni.

A Klub körülbelül egy hónapja kapott értesítőt, hogy Lászlai Szabolcs és Benák Krisztián elmehetnek egy kétnapos edzőtáborba Tatára, ahol Magyarország Általános Olimpiai Központja található, az ország legnagyobb felkészülési edzőtáborait rendezik ott. A veszprémi mérkőzés utáni hétfőn indultak is a fiúk Tatára.

„Jó érzés volt, mikor megláttam a levelet és, hogy n is esélyes vagyok. Utána kicsit féltem, hogy mennyivel másabb lesz ott játszani az új csapattársakkal. Mikor oda értünk Tatára, kicsit beszélgettünk és oldódott a hangulat, az edzések is jó hangulatban teltek és jól is éreztem magam, de hiányoztak az itteni barátaim, csapattársaim.” – mesélte átélt érzéseit Benák, majd a tatai edzőtábort részletezte:

„Hétfői napon elindultunk Szabival. Reggel volt a gyülekező, elfoglaltuk a szobákat és már mentünk is a reggeli edzésre. Mindent figyeltek, értékeltek. Többek között az erőnlétet, a gyorsaságot és, hogy ki mennyire tehetséges. Délelőtt és délután is edzéseken voltunk, a második napon pedig egymás ellen játszottunk. Kedden este felolvasták a névsort, azt a 17 főt, akit beválasztottak a válogatott keretbe. Mikor hallottam a nevem, akkor nagyon örültem. Jó érzés, hogy be tudtam kerülni, azok közé, akikre a továbbiakban is számítani fog Kovács Péter, az edző.” – a boldogság után pedig Lengyelországba ment a válogatott csapat felkészülési mérkőzést játszani, erről is beszámolt nekünk Krisztián:

„Lengyelországban négy meccset játszottunk. A csehekkel kezdtük és érződött, hogy még nem szokott össze a csapat. Az első mérkőzésen 4-el mentek a csehek, majd teljesen letiportak minket. Nem volt nagy harci kedv a csapatban. A házigazdák ellen kicsit összeszedtük magunkat és döntetlent játszottunk. Ennél a mérkőzésnél már nagyobb volt a küzdőszellem is. A harmadikat a németek ellen vívtuk, a félidőben vezettünk, végül pedig kikaptunk 7-el. A félidő után kijöttünk az öltözőből és úgy játszottunk, mintha vége lett volna a meccsnek. Portugália ellen megint összekaptuk magunkat és döntetlent játszottunk. Végül a negyedik helyen végeztünk. Azért jó volt, hogy ismerkedhettünk egymással, a csapattársakkal, az ellenfelekkel, megismerhettük az edzőt és azt, hogy ki, milyen helyzetben remekel. Felkészülési tornának nagyon jó volt, de ez még nem a végleges keret, voltak sérültek is, akik nem tudtak jönni Lengyelországba.” – a torna után haza tért a válogatott csapat, de senki nem érezheti magát teljes biztonságban, hiszen januárban selejtezők lesznek Dabason és Krisztián szerint „mindenkinek be kell játszani magát a csapatba”.

Krisztián Lengyelországban elég sokat játszott, az egyik mérkőzésen szinte végig a pályán volt: „Kíváncsi voltam az ellenfelekre, hogy viszonyítani tudjam magam hozzájuk. Láttam miben kell még javítani, fejlődni, ez biztosan hasznos lesz a továbbiakban. Bár hiányoltam a harciasságot, hogy nagyobb tűz legyen a csapatban, mert Orosházán ahhoz szoktam hozzá.” – az értékelést követően a gratulációkról és az edzők tanácsairól kérdeztük:

„Nagyon sokan gratuláltak, büszkék rám a szüleim is. Érkeztek az SMS-ek és úgy érzem, hogy mindenki csak biztatni tud ezzel kapcsolatban. Füzesi Ferenc is gratulált. Azt mondta, hogy nekem bent kell maradnom a válogatottban és nehogy panaszt halljon rám. Goór Róbert pedig azt mondta, hogy készüljek, legyek ott fejben is és mutassam meg, mit tudok.”

Benák Krisztián nem csak a fent említett edzőknél fejlődik. Marton Richárdhoz is jár reggelente erősíteni. A felnőtt edzések is minden napi programok, illetve junior csapatban heti háromszor edz. „11 edzés egy héten. Muszáj így csinálnom, ha el akarok érni valamit. A csapatom és az edzők segítsége nélkül nem kerülhettem volna be a válogatottba. Továbbra is küzdeni fogok a keretben maradásért.” –nyilatkozta Benák, aki mind ezek mellett még a tanulásra is próbál koncentrálni.

Benák Krisztián sárga-fekete mezben hetest lő Alilovic-nakFotó: Benák Ágnes

Címkék: Kézilabda, OFKSE, sport

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2012. November 23. 08:01, péntek | Hajrá Orosháza!

9 éve Orosházán

Sándor Balázs (17) az Orosházi FKSE ifista jobbátlövője 9 éve kézilabdázik és a tanulást sem hanyagolja. Természetesen ő is profi karriert szeretne befutni, melyben a szülei is támogatják.

2012. November 12. 07:44, hétfő | Hajrá Orosháza!

Nagy Erik: Szeretnék majd egy profi csapatban játszani

Nagy Erik (16) már 8 éve kézilabdázik, tősgyökeres orosháziként. Bár egy évet kihagyott, de a posztja megmaradt, így az Orosházi FKSE ifjúsági csapatának kapujában erősíti az Orosházát.

2012. November 07. 09:46, szerda | Hajrá Orosháza!

„Addig szeretnék játszani, amíg a szervezetem bírja”

Talmácsi Ákos (19) juniorok csapatkapitánya mesélte el céljait és üzenetét a szurkolók felé.