Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Blog | Hajrá Orosháza!

2012. Október 09. 09:32, kedd

Miért csak 3 pont?

Miért csak 3 pont?

Többen kérdezték, hogy az idei szezonban miért csak 3 pontja van imádott csapatunknak? Mi megkérdeztük és választ is kaptunk. Mélyinterjú Füzesi Ferenccel.

Többen kérdezték, hogy az idei szezonban miért csak 3 pontja van imádott csapatunknak? Mi megkérdeztük és választ is kaptunk. Mélyinterjú Füzesi Ferenccel.

Füzesi Ferenc négy éve az OFKSE felnőtt csapatának edzője és a tavalyi szezonban 6-ból 6 rájátszás győzelméhez asszisztált, így 9. helyen végeztek a fiúk. A sikeres bajnokság után, most többen jelezték szerkesztőségünknek, hogy nincsenek megelégedve az idei teljesítménnyel, több győzelmet és több pontot várnak. Mások a lelátó üres helyeire hívta fel figyelmünket, hogy a vereségek óta egyre kevesebben mennek el szurkolni.

Füzesi nem elfogultsággal válaszolt kérdésünkre, hanem racionális érvekkel támasztotta alá véleményét:

-Mi az oka, hogy csak 3 pontunk van? Most a Kecskemételleni mérkőzéssel kezdődtek azok a mérkőzések, amik fontosak hazai pályán. A többi mérkőzéseket nézzük sorba: Tatabánya az elmúlt évben 5. helyen végzett, a Fradit tavaly hihetetlen szerencsével legyőztük, de a 6. helyen végeztek. Ők stabilan a középmezőnyben vannak. Utána jött hazai pályára Gyöngyös, aki megerősödött. Például Frey Tamással erősített a csapat. Változatos mérkőzésen bravúros 1 pontot szereztünk. Gyöngyös egyébként Vácon tudott még nyerni. Aztán Balatonfüred a 3. helyen végzett tavaly, mi ennek a csapatnak az otthonában játszottunk. Egy balszerencsés 7-es miatt nem szereztük meg az 1 pontot.

Kecskemét volt, amit meg kellett nyernünk, és meg is nyertük! Igaz, döcögött a támadó játék, de szuper végkátékban, 5 perccel a vége előtt fordítottunk és nyertünk. Csurgó tavaly a 4. volt, költségvetés szinten a 3. csapat az NB I-ben. Olyan válogatottakkal játszik, mint például Herbert, Grebnár, Szöllősi, Simon, Miss, Széles, Pallag (aki junior válogatott volt), Országh, Nikola, Vadkerti (aki szlovák válogatott volt), Wyszomirski, aki lengyel kapus volt, és hétvégén a fő problémát ő okozta nekünk. Olyan gólokat kivédett, amiket mások nem védenek ki. Nálunk Herjeczki és Szabó volt a kapuban, de ők is szuperül védtek.

Teljesen szembetűnő, hogy ebben a szezonban a kapus- és a csapat teljesítmény közelítenek a legjobbhoz. A mi csapatunk 5. a legkevesebb gólt kapott csapatok listáján. Akik látták a mérkőzéseinket, látták a kisugárzást, az ambíciót, amivel Orosháza játszik. 4 éve vagyok itt, de most érzem a dacot, ami önmagát generálja.

Egyelőre még nem kell túl sokat elvárni a csapattól, mert Kecskemét és Csurgó ellen két meghatározó játos nélkül kellett megmérkőzni. Harsányi Viktornak bedagadt a lába, Gyöngyösön pedig Goran Dukic sérült le. Ők a játéktudásukkal, posztjukkal két stratégiai szempontból fontos játékosok, de a csapat ezt a helyzetet is próbálja megoldani.

Most hétvégén jön a Cegléd, azt meg kell nyerni. Jön majd a Vác és a pécsiekkel is játszunk, ezeket is meg kell nyerni. Aztán a csapatok, akikkel idegenben mérkőztünk, jönnek ide és, mint tudjuk, hazai pályán bármi megtörténhet! Amiket meg kell nyerni, azokat megnyerjük!

Amit idén nagyon fontosnak tartok, hogy a csapat identitása a helyén legyen. Tudjuk, hogy kik vagyunk és, hogy mit várnak tőlünk a szurkolók. Aki olvassa a kommenteket (pl. kezi.hu-n), láthatják, hogy „Orosháza valóban kíméletlenül játszik…”. Ha megyünk valahová, akkor tudja az ellenfél, hogy mi kik vagyunk és féljenek tőlünk. Sokkal harmonikusabb a csapat munkája idén, mint az elmúlt években. Nem hagyjuk magunkat, nem vagyunk többé szimpatikus vesztesek.

Ennél izgalmasabb eseményt, mint a férfi kézilabda, Orosháza nem tud nyújtani. Színvonalasabbat tud, mint például a koncertek, az Árpád-kerti programok, színház, stb., de izgalmasabb nincs! - így fejezte be nyilatkozatát Füzesi Ferenc, az Orosházi FKSE felnőtt csapatának edzője.

Füzesi elmondásából láthatjuk, hogy olyan csapatok ellen, akik tavaly a középmezőnyben, vagy a felsőházban voltak sikeresek, azok ellen nehéz győzni, de tanulni mindig lehet tőlük. A csapat hozzáállása és küzdeni akarása megmutatkozott Csurgó és Tatabánya ellen is, ám a szombati meccsen Cegléd ellen teltházzal kell szurkolnunk, hogy mindenki lássa: tudunk küzdeni a pontokért!

Fotó: FTC-PLER, André László

Címkék: Kézilabda, OFKSE, sport

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2012. November 23. 08:01, péntek | Hajrá Orosháza!

9 éve Orosházán

Sándor Balázs (17) az Orosházi FKSE ifista jobbátlövője 9 éve kézilabdázik és a tanulást sem hanyagolja. Természetesen ő is profi karriert szeretne befutni, melyben a szülei is támogatják.

2012. November 16. 10:17, péntek | Hajrá Orosháza!

Benák Krisztián is bejutott a junior válogatottba

Tavaly Lászlai Szabolcs, idén pedig Benák Krisztián került be a junior válogatottba. Kifaggattuk, milyen érzés válogatottnak lenni és, hogy tud beilleszkedni új csapattársaihoz.

2012. November 12. 07:44, hétfő | Hajrá Orosháza!

Nagy Erik: Szeretnék majd egy profi csapatban játszani

Nagy Erik (16) már 8 éve kézilabdázik, tősgyökeres orosháziként. Bár egy évet kihagyott, de a posztja megmaradt, így az Orosházi FKSE ifjúsági csapatának kapujában erősíti az Orosházát.