Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Blog | Hajrá Orosháza!

2012. Október 13. 08:23, szombat

Lesérülve

Lesérülve

Harsányi Viktor és Dukic Goran kézilabdás sérüléseiről, illetve gyógyulásairól számolt be szerkesztőségünknek.

Harsányi Viktor és Dukic Goran kézilabdás sérüléseiről, illetve gyógyulásairól számolt be szerkesztőségünknek.

Harsányi Viktor pici kora óta kézilabdázik, egész családja űzte ezt a sportágat. Kondorosról indult, majd pályára lépett Szarvason, Veszprémben, Balatonfüreden, külföldön és kétszer Orosházán. 2011. augusztusában igazolt újra az OFKSE csapatába, majd 2011. december 6-án lesérült Veszprémben. A térdét Kereszt- és oldalszalag szakadással műtötték, sokáig nem tudott pályára lépni.

Viktor: „6 hétig mankóval jártam, utána fokozatos terhelés következett. Majdnem félévig jártam gyógyászati kezelésre, amit külön köszönök a gyopárosi gyógytornászoknak.”

Hogy élted meg, hogy nem fogsz tudni játszani egy jó ideig?

Viktor: „A sérülés mindig rosszkor jön, sosem történik jókor, de hozzá tartozik a mai kézilabdához. Akinek már volt ilyen sérülése, az tudja, hogy komplex fizioterápia után lehet csak újra visszalépni a pályára.”

Milyen gyakorlatokkal szoktatod magad vissza a játékra?

„Először csak egyenes irányú, majd oldal irányú mozgással, majd súlyterheléssel, végül pedig a cselezési rész következik, hogy visszailleszkedjek, de ilyenkor már 100%-osnak kell lenni.”

Ki kellett hagynod két meccset az idei szezonban. Megint fáj a lábad?

Viktor:„Úgy látta a csapat, hogy most pihentessem a megterhelt, műtött térdemet, de Cegléd ellen csapatban leszek.”

Fotó: Melczer Zsolt - vehir.hu; Harsányi Viktor sárga mezben épp a labdáért küzd Veszprémben

Dukic Goran 10 éve kézilabdázik, és szinte a világot is bejárta, hogy megtalálja azt a csapatok, ahol lehorgonyozhat. Goran Temerinben játszott először a Jugovic Clubban, majd Újvidéken, de Görögország, Olaszország, Románia, Svédország és Törökország is befogadta csapatába. Játszott még Marokkóban, Libanonban és Dunaújvároson is. Végül két és fél éve jött Orosházára. Vajer Tamás az OFKSE alelnöke kereste fel. A csapat akkor szeretett volna NB I/b-ből feljutni az NB I-be, így Goran szívesen vállalta a segítséget. Most az ő lába is lesérült, az elkövetkezendő két mérkőzésen nem biztos, hogy tud majd pályára lépni.

Goran: „Gyöngyös ellen a 10. percben sérültem le a jobb lábamra. Ínszalagszakadás a probléma. Még 10 nap terápia vár rám, ahová minden nap megyek, utána remélem minden rendben lesz. Szeretnék gyorsan visszatérni a pályára.”

Te is fontos játékos vagy a csapatban, most mégsem tudsz játszani egy ideig. Ezt hogy éled meg?

Goran:„Nagyon fáj az érzés, hogy nem tudok segíteni a barátaimnak, a csapatnak. Fáj, hogy nézem a meccset, de nem tudok ott lenni velük. Mikor nézem őket, akkor látom, hogy hol a probléma, mit tudnak majd csinálni egy másik hasonló helyzetben, így tudok segíteni, hogy ezeket elmondom a csapatnak.

Hogy készülsz fel a visszatérésre?

Goran: „Az első 10 napban csak mankóval tudtam járni. Fáj még a lábam, de minden nap egyre jobban gyógyul. Először csak kondiztam karra 7 napig, majd egy hét kocogás, hogy a lábam dolgozzon. A Vác elleni összecsapáson már szeretnék ott lenni. Igazság szerint már most is szeretnék játszani, de még nem lehet. Ha én is és Viktor is visszatérünk, nagyon erős csapat leszünk.”

Ma (Október 13.) Ceglédet fogadjuk, 14 órától az ifik, 16-tól a juniorok és 18-tól a felnőttek mérkőznek meg a tabella 10. helyezettjével. Szurkoljunk együtt Dukic és Harsányi csapatának a két pontért!

Fotó: Melczer Zsolt - vehir.hu; Dukic Goran 15-ös mezszámmal Veszprémben

Címkék: Kézilabda, OFKSE, sport

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2012. November 23. 08:01, péntek | Hajrá Orosháza!

9 éve Orosházán

Sándor Balázs (17) az Orosházi FKSE ifista jobbátlövője 9 éve kézilabdázik és a tanulást sem hanyagolja. Természetesen ő is profi karriert szeretne befutni, melyben a szülei is támogatják.

2012. November 16. 10:17, péntek | Hajrá Orosháza!

Benák Krisztián is bejutott a junior válogatottba

Tavaly Lászlai Szabolcs, idén pedig Benák Krisztián került be a junior válogatottba. Kifaggattuk, milyen érzés válogatottnak lenni és, hogy tud beilleszkedni új csapattársaihoz.

2012. November 12. 07:44, hétfő | Hajrá Orosháza!

Nagy Erik: Szeretnék majd egy profi csapatban játszani

Nagy Erik (16) már 8 éve kézilabdázik, tősgyökeres orosháziként. Bár egy évet kihagyott, de a posztja megmaradt, így az Orosházi FKSE ifjúsági csapatának kapujában erősíti az Orosházát.