Városlista
2024. július 27, szombat - Olga

Blog | Hajrá Orosháza!

2012. Október 05. 12:11, péntek

Knezevic Marko nem csak a csapatban irányít

Knezevic Marko nem csak a csapatban irányít

Nagy céljait mesélte el a fiatal játékos.

Knezevic Marko (19) az OFKSE junior játékosa Bačka Palanka-ban született és 11 éve ott kezdte kézilabda karrierjét a helyi Sintalon nevű csapatban. Tavaly márciusban döntött úgy, hogy Magyarországon folytatja a játékot és Orosházára igazol. A fiatal irányító a 2011/2012-es szezon tavaszán bizonyított, így idén a felnőtt csapattal edz nap, mint nap.

Mikor és hol kezdtél kézilabdázni és miért döntöttél Magyarország mellett?

Marko: 11 éve kézilabdázom, a Bačka Palanka-i Sintalonban nevelkedtem, de itt Magyarországon jobb feltételek vannak, a fiatal játékosoknak több itt a lehetősége a fejlődésre.

Te is nagyban hozzájárultál az eddigi győzelmekhez, hogy éled meg a sikert és mit vársz az idei szezontól?

Marko: A junior csapat sokra képes ebben a bajnokságban. Én is úgy érzem, hogy hozzájárulok a sikerekhez, de elsősorban a csapatszellem és a küzdés, ami segít minket nyerni.

A mérkőzések alatt előfordul, hogy a játékos elesik vagy összeütközik a másikkal, de tőled többször láthattuk már, hogy egy-egy földre esés előtt még a levegőben becsavarsz egy gólt az ellenfél kapujába. Ez egy adottság, vagy tanultad valahol a technikát?

Marko: Ezt nem lehet tanulni, ez egy adottság, egy érzés, amit csak fejleszteni és gyakorolni lehet, hogy minél többször sikerüljön.

Idén a felnőttekkel edzel, gondolom, szeretnél minél hamarabb velük pályára is lépni.

Marko: Ezt sikernek könyvelem el, hogy a felnőttekkel edzem, célom, hogy a munkámmal plusz dolgot vigyek a kézilabdába. Odateszem magam, hogy bekerüljek a felnőtt csapatba is. Ez az idei cél. Ha a felnőttbe kevés lehetőséget is kapok, a juniorban szinte végig játszom, így a felnőtt csapat csak egy plusz dolog lenne, amiből tanulok és fejlődöm.

Milyen karriert szeretnél befutni Orosházán?

Marko: Amíg , addig itt szeretnék játszani, de szeretnék minél feljebb jutni. Ha Orosházán, akkor itt, ha máshol, akkor ott. Minél nagyobb és sikeresebb játékos szeretnék lenni!

Knezevic Markocsapata tegnap a Csurgó otthonában 4 góllal nyert és most a tabella 3. helyén, a Pick Szeged és az MKB Veszprém mögött áll, a tavalyi bajnok Balatonfüred pedig csak az orosházi juniorok mögött kullog.

Szurkoljunk együtt a következő győzelemért is!

Knezevic Marko sárga mezben, Fotó: Tóth Emese

Címkék: Kézilabda, OFKSE, sport

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2012. November 23. 08:01, péntek | Hajrá Orosháza!

9 éve Orosházán

Sándor Balázs (17) az Orosházi FKSE ifista jobbátlövője 9 éve kézilabdázik és a tanulást sem hanyagolja. Természetesen ő is profi karriert szeretne befutni, melyben a szülei is támogatják.

2012. November 16. 10:17, péntek | Hajrá Orosháza!

Benák Krisztián is bejutott a junior válogatottba

Tavaly Lászlai Szabolcs, idén pedig Benák Krisztián került be a junior válogatottba. Kifaggattuk, milyen érzés válogatottnak lenni és, hogy tud beilleszkedni új csapattársaihoz.

2012. November 12. 07:44, hétfő | Hajrá Orosháza!

Nagy Erik: Szeretnék majd egy profi csapatban játszani

Nagy Erik (16) már 8 éve kézilabdázik, tősgyökeres orosháziként. Bár egy évet kihagyott, de a posztja megmaradt, így az Orosházi FKSE ifjúsági csapatának kapujában erősíti az Orosházát.