Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Blog | Hajrá Orosháza!

2012. Szeptember 13. 10:11, csütörtök

Holpert József Orosházán

Holpert József Orosházán

Ifj. Holpert Józseffel beszélgettünk, hogy került Orosházára és mennyiben befolyásolja karrierjét édesapja hírneve.

Ifj. Holpert Józsefet először édesapja kézilabda karrierjével kapcsolatban kérdeztünk. A bezdáni Testvériség-egység Általános Iskola pionírcsapatában tűnt ki id. Holpert József. Csonti Rudolf testnevelő tanár felfedezettje volt. Később a bezdáni Grafičar egyesület kézilabda-csapatában játszott. Tizenégy éven át tagja volt több elsőligás csapatnak. Körülbelül 160-szor volt országos válogatott. 1981-ben Portugáliában ifjúsági világbajnokságot, 1986-ban Zürichben pedig felnőtt világbajnokságot nyert csapatával. Tagja volt annak az egyetemista válogatottnak is, amely a párizsi világbajnokságon a harmadik helyen végzett. 1988-ban a szöuli olimpián a jugoszláv válogatott csapat tagjaként bronzérmet szerzett, ebben az évben született fia, Ifj. Holpert József. 1987-ben Spartak-díjat kapott. 1988-ban Vajdaság Szocialista Autonóm Tartomány legjobb sportolójának nyilvánították. Számos országos válogatott mérkőzésen viselte a csapatkapitányi karszalagot.

Most a szerencsés géneket öröklő, tehetséges fiatal 1+1 évet írt alá az OFKSE-vel. Holpert József Cservenkán tanult játszani, részese volt a szerb III. rangos kézilabda felemelkedésének, hiszen hosszú évek után újra felkerült az I. Ligába. Szerb junior válogatott volt, és 20-25 szerepléssel büszkélkedhet a felnőtt csapatban. 2008-ban a szerb olimpiai válogatott keretet erősítette leginkább balszélsőként, de a belső posztok sem fognak ki rajta. 2009-ben a Mediterrán Játékokra utazó válogatott keretben is szerepelt.

Pár éve fontolgatta, hogy Magyarországon folytatja kézilabda karrierjét. A Pick-Szegeddel és a Veszprémmel is tárgyalásban állt, ám Holpert József Orosházára igazolt 1 +1 évre.

Az első bajnoki mérkőzést tehát az OFKSE színeiben játszotta erről is megkérdeztük, hogy érezte magát zöld-sárgában? „Jól felkészültünk a mesterrel, hogy az adott pillanatban hogy kell reagálni. Mindenkinek meg volt a dolga a csapatban. Először belső poszton léptem a pályára, egy ziccer kihagyással és pár kisebb hibával indítottam, ekkor persze lecserélt a mester. Mikor visszaküldött a pályára, akkor kezdtem felvenni a tempót. Szeretnék Orosházán minél több jó játékot mutatni, de mindig csak a következő meccsre koncentrálok, nem szabad túlságosan előre nézni.”

Címkék: Kézilabda, OFKSE, sport

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2012. November 23. 08:01, péntek | Hajrá Orosháza!

9 éve Orosházán

Sándor Balázs (17) az Orosházi FKSE ifista jobbátlövője 9 éve kézilabdázik és a tanulást sem hanyagolja. Természetesen ő is profi karriert szeretne befutni, melyben a szülei is támogatják.

2012. November 16. 10:17, péntek | Hajrá Orosháza!

Benák Krisztián is bejutott a junior válogatottba

Tavaly Lászlai Szabolcs, idén pedig Benák Krisztián került be a junior válogatottba. Kifaggattuk, milyen érzés válogatottnak lenni és, hogy tud beilleszkedni új csapattársaihoz.

2012. November 12. 07:44, hétfő | Hajrá Orosháza!

Nagy Erik: Szeretnék majd egy profi csapatban játszani

Nagy Erik (16) már 8 éve kézilabdázik, tősgyökeres orosháziként. Bár egy évet kihagyott, de a posztja megmaradt, így az Orosházi FKSE ifjúsági csapatának kapujában erősíti az Orosházát.