Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Blog | Hajrá Orosháza!

2012. Szeptember 20. 13:43, csütörtök

A tehetséges junior kapussal beszélgettünk

A tehetséges junior kapussal beszélgettünk

A 20 éves Milos Mojsilov 2006-ban jött Magyarországra, jelenleg az OFKSE junior csapatának egyetlen kapusa, aki nagyban hozzájárult az idei bajnokság három győzelméhez.

A 20 éves Milos Mojsilov 2006-ban jött Magyarországra, jelenleg az OFKSE junior csapatának egyetlen kapusa, aki nagyban hozzájárult az idei bajnokság három győzelméhez.

Hol kezdtél kézilabdázni és mikor jöttél Magyarországra, hogy kerültél az OFKSE csapatába?

Milos: Szerbiában, Adában kezdtem 9-10 éve a kézilabdázást, ott volt az első csapatom. 2006-ban jöttem Magyarországra, először a Pick –Szegedben játszottam, de ott nem kaptam annyi lehetőséget a pályán, így átigazoltam Orosházára két éve.

Tavaly nem egyedül vitted az orosházi kaput, most igen. Hogy éled meg ezt a felelősséget?

Milos: Tavaly nem így volt, most egyedüli kapus vagyok, de már nem sokáig. Nagyon jó érzés, hogy ennyire felelős vagyok a csapat győzelmeiért, viszont nehéz is, mert 60 percet kell a pályán lenni és koncentrálni. Eddig meg tudtam csinálni a rám szabott feladatot. Amennyire nehéz, annyira jó érzés is.

Mit érzel most az első három bajnokság után?

Milos: A tavalyi szezonban hatodikok lettünk, de most hogy a bajnokság mind három meccsét megnyertük egy érem lebeg a szemünk előtt, amit nagyon akarunk. Most jött össze igazán a csapat és már a Tatabánya elleni küzdelemben is látszódott a csapatmunka. Az hogy az FTC-Plert megvertük az önbizalmunknak is jót tett, mert ezt a győzelmet senki nem várta el tőlünk, csak mi: a játékosok és az edző. A Fradi tavaly a 2. lett és mi múlthéten tíz góllal hagytuk magunk mögött őket. A tegnapi (szeptember 19-i) mérkőzés is sikeres volt, de a holnapi meccs nagyon fontos lesz. Ha a tavalyi bajnokot, Balatonfüredet megverjük, akkor nagyon magabiztos lesz a csapat.

Az új edződ Goór Róbert, sikerült összeszoknotok?

Milos: Ebben az évben az alapozásba mindenki beleadott mindent, ez meg is látszik a csapaton, illetve az ő irányításával más mentalitással lépünk a pályára. Befolyásolja az is a hangulatunkat, hogy sokan most fejezik be a középiskolát, így felszabadultabban tudunk játszani és csak a kézilabdára koncentrálunk.

Családoddal milyen sűrűn tudsz találkozni?

Milos: Az én családom Adán él, de amikor szabad hétvégém van, akkor haza megyek hozzájuk. Ők dolgoznak, ezért nagyon ritkán tudnak eljönni hozzám, de ha a Skype nem lenne, nem is tudom, hogyan oldanánk meg a beszélgetést.

Te is befejezted a középiskolát, most tanulsz valahol?

Milos: Igen, a Kodolányi Főiskolán idegenforgalmi szakra jelentkeztem, de még nem kezdődött el az iskola, majd októberben.

Milosék háromból hármat megnyertek. Szurkoljunk együtt a junior csapatnak, hogy a tavalyi bajnok Balatonfüredet is lenyomják!

Címkék: Kézilabda, OFKSE, sport

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2012. November 23. 08:01, péntek | Hajrá Orosháza!

9 éve Orosházán

Sándor Balázs (17) az Orosházi FKSE ifista jobbátlövője 9 éve kézilabdázik és a tanulást sem hanyagolja. Természetesen ő is profi karriert szeretne befutni, melyben a szülei is támogatják.

2012. November 16. 10:17, péntek | Hajrá Orosháza!

Benák Krisztián is bejutott a junior válogatottba

Tavaly Lászlai Szabolcs, idén pedig Benák Krisztián került be a junior válogatottba. Kifaggattuk, milyen érzés válogatottnak lenni és, hogy tud beilleszkedni új csapattársaihoz.

2012. November 12. 07:44, hétfő | Hajrá Orosháza!

Nagy Erik: Szeretnék majd egy profi csapatban játszani

Nagy Erik (16) már 8 éve kézilabdázik, tősgyökeres orosháziként. Bár egy évet kihagyott, de a posztja megmaradt, így az Orosházi FKSE ifjúsági csapatának kapujában erősíti az Orosházát.