Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2012. Április 04. 09:06, szerda | Helyi sport
Forrás: InfoOrosháza.hu; Fotó: Erima

Tatai Tamás beszámolója a hévégi Erimáról

Tatai Tamás beszámolója a hévégi Erimáról

A hétvégi Erima országos elődöntőn nem sikerült az országos döntőbe jutás a 98-as korosztálynak.

Barna Károly beszámolója:

Négy csapat részvételével rendezték meg Budapesten a fiú U13-as korosztály országos elődöntőjét, melynek résztvevői az alábbi csapatok voltak:
Nyíregyháza
Budapest Honvéd
Dabas
Orosháza

Orosháza – Nyíregyháza: 22:24 (11:13)

Mindannyian tudtuk, hogy nagyon nagy lesz a tét és a nyomás a csapatokon. A beharangozók szerint a Budapest Honvéd és a Nyíregyháza csapata volt a favorit az országos döntőbe történő kvalifikációra. Ennek mi, orosháziak semmilyen szinten nem kívántunk megfelelni. Az első meccsen a legerősebb csapatnak kikiáltott Nyírsuli-Nyíregyházával kezdett csapatunk. A mérkőzésen méltó ellenfélre talált a nyírségi együttes, sőt, minden okunk megvolt rá, hogy bebizonyítsuk, ott a helyünk akár a döntőben is. Sajnos azonban rögtön az elején kiállításokkal sújtották csapatunkat, és a 4. percben már 3:0-ra ment az ellenfél. Nagy erőket mozgósítottunk, 4:3-ra fel is zárkóztunk, de ekkor ismét emberhátrányos játékokra kényszerültünk, így a Nyíregyháza újra elhúzhatott 7:3-ra. A 14. percben újra közelebb jöttünk, csupán 1 gól volt ekkor a különbség. Sajnos azonban a játékvezetői tevékenység – amely ezen a találkozón egy cseppet sem segítette a dolgunkat – a második játékrészre sem változott, szabályos gólokat vettek el tőlünk, amikor átvettük a vezetést.

Az eredmény alakulása: 4.p. 0:3; 6.p. 3:4; 10.p. 5:8; 14.p. 8:9; 18.p. 10:11; 25.p. 15:15; 27.p. 17:16; 32.p. 18:18; 36.p. 20:20

Barna Károly: Sajnálom a csapatomat, mert óriásit küzdöttek, de ekkora nyomás ellen nem tudtunk nyerni. Nem érdemeltek vereséget a fiúk.

Budapest Honvéd – Orosháza: 25:13 (13:6)

A soron következő mérkőzés 5 perccel a Nyíregyháza elleni ki-ki meccs után vette kezdetét a Bp. Honvéd ellen, ami az előző meccs lelki nyomaira visszavezetve, mondhatni törvényszerű vereséget eredményezett.

Barna Károly: Erre a mérkőzésre varázslónak kellett volna lennem, hogy a csapatomat megfelelő állapotba hozzam, és itt nem elsősorban a fizikai állapotról beszélek.

Orosháza – Dabas: 23:20 (14:12)

A harmadik mérkőzésünket a Dabas csapatával játszottuk. Itt minden tartalékukat mozgósították a srácok, és annak ellenére, hogy az előző 2 mérkőzés teljesen megtört bennünket, magabiztosan és példamutató akarással győztünk. Így a 3. helyen végeztünk, ami sajnos nem volt elég az országos döntőbe jutáshoz.

Barna Károly: Összegzésül csak annyit szeretnék még hozzáfűzni – és nem önvédelemből, hanem a gyerekek védelméül -, hogy becsületesen küzdöttek a srácok, és lehet, hogy más helyszínen, más felfogású játékvezetéssel ez a csapat bejutott volna a döntőbe.

Minden játékosomnak gratulálok, és megköszönöm az eddigi példamutató edzésmunkájukat, hozzáállásukat. A minket elkísérő szülőknek is hatalmas köszönettel tartozom a lelkes szurkolásért. Emellett természetesen köszönetet szeretnék mondani a vezetőségnek is, hogy lehetővé tette számunkra a lehető legjobb körülmények között történő felkészülést, a folyamatos versenyzést, és hogy idáig eljuthattunk a sorozatban.
Igyekeztünk továbbra is megfelelni az elvárásoknak és a saját magunk által támasztott szint elérésének.

Az OFKSE U13-as csapatának tagjai:
Majdán Márk, Kiss Alex, Sütő Martin, Ginder Tamás, Zvolenszki Attila, Borzas Uros, Szkaliczki Dániel, Druga Richárd, Blaskó Tamás, Kiss Axel, Andrikó Ádám, Németh István, Szabó Csanád, Szrjanj Szriki.

Korábban írtuk:

A hétvégi Erima országos elődöntőn nem sikerült az országos döntőbe jutás a 98-as korosztálynak nehéz sorsolás is közrejátszott ( egymás után két mérkőzés), minimális gól különbséggel kikaptak a Nyírsuli Nyíregyháza csapatától. A házigazdák ellen pedig kiütköztek a fáradtság jelei és nem tudtak komolyabb ellenállást tanúsítani a Honvéd ellen. Az utolsó mérkőzésen becsülettel küzdve megvertük a Dabast. Gratulálunk a csapatnak a tisztes helytálláshoz. Kedvezőbb sorsolással az álom is valóra válhatott volna ebben a korosztályban.

Ünnepek közeledtével a kézilabdában uborkaszezon ez a hét, kihasználva a tavaszi szünet adta alkalmat az ifjúsági, junior és serdülő korosztály pihenőt kapott,egyedül a 95-96-os korosztály marad edzésben, az Erima országos elődöntőre készül az U16-os korosztályban.

A Szivacs kézilabdában eldőlt, hogy az U8 Békéscsabán április 22-én és az U9 Törökszentmiklóson április 14-én fognak küzdeni a régiós döntőkben.
A felnőtt csapat rájátszását és menetrendjét jövő héten véglegesítésit. Hamarosan közöljük olvasóinkkal.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 06:00, kedd | Életmód

A fészkelő erdei fülesbaglyok állományának felmérésében segíthet a lakosság

Az erdei fülesbaglyok fészkelő állományának felmérésében kéri a lakosság segítségét a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).

2024. Április 30. 06:00, kedd | Belföld

Látványos fotókon a Magyar Honvédség gyakorlata

2024. Április 29. 17:27, hétfő | Belföld

Állami látogatásra Magyarországra jön a kínai elnök

Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez