Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2012. Szeptember 29. 20:30, szombat | Helyi sport
Forrás: InfoOrosháza.hu

Szívvel játszottak a fiúk

Szívvel játszottak a fiúk

Kecskemét ellen megvan a két pont.

Orosházi FKSE-Linamar-Kecskeméti KSE 26-25 (10-12),
Vezette: Kisfalvi, Péli.

Az első félidőben Bali Richárd és Harsányi Viktor indították a gólokat, de az ex orosházi Varsandán Áron nem hagyta, hogy elbízzuk magunkat. Csapatunknak folyton az eredmény után kellett szaladni, 1-2 gól különbség jellemezte az egész mérkőzést, ahol a kecskemétiek Kiss Olivérje (kapus) sokszor telibe kapta a labdát, a mi kapusunk pedig remekül helytállt. Szabó Péter 40 percig védett, köztük büntetőt is hárított és az első félidő legértékesebb orosházi játékosának is nevezhetjük, hiszen a pontatlan támadások miatt nem sok értékes labdát lőttünk az ellenfélnek.

A második játékrészt is Bali Richárd góljával kezdtük, majd Harsányi büntetőivel sok értékes találatot szereztük. Herjeczki Balázs is büntetőt hárított és a meccs végéig - Szabóhoz hasonlóan - jól teljesített a kapuban. Holpert József irányítóként lépett pályára, majd az 54. percben talált be a lövése. A végjáték megint csak izgalmasra sikerült: az 52. percben kettős kiállítással kellett helytállnunk, de a 2-2 kétperces után Mazic Milán nagyon fontos gólokat szerzett Orosházának. Egymás után értékesítette a lövéseket, majd az utolsó percek feszültségére az tette rá a pontot, hogy Kecskemétnek büntető dobást ítéltek a bírok, ami betalált az orosházi kapuba. Szerencsénk volt, hogy mi is élhettünk egy ilyen lehetőséggel, így Balda Ákos hetesével 26-25-re nyert az OFKSE.

Orosháza: SZABÓ; MAZIC 6; HARSÁNYI 7;BALI 4;Morva 2;Balda 2; Kanyó 1; Herjeczki; Raffai 1; Bajusz 1; Benmiloud 1; Berta, Holpert 1;

Edző: Füzesi Ferenc:Gyengén kézilabdáztunk, de hatvan percen keresztül a szívünket-lelkünket kitettük a pályára, nagyon hajtottunk.

Kecskemét: : Árki; Kiss; Majoros; Rossoni 1; Temesvári 2; Erdős; Szilágyi 1; Vancsics; Kupcsik; Varsandán 12; Kun; Tóth 3; Atsushi 6; Csányi

Edző: Avar György:Nem érdemeltünk vereséget.

Hétméteresek: 1/0; ill. 6/5
Kiállítások: 2p., ill. 12 p.

Martin véleménye:

Ha lehetne címet adni, akkor Sikeres végjáték lenne az. Nehezebben indult, mint ahogy azt vártuk volna. Csak néztük, hogy mi van a fiúkkal. Vezettünk az elején egy-két góllal, de történt valami és a Kecskemét átvette a vezetést. Onnantól kezdve csak futottunk az eredmény után. A szünetben szomorú voltam, hogy csak ennyi az eredmény, de reménykedtem bennem, hogy sikerül fordítanunk a végére. A második félidő elején sajnos folytatódott a gyenge játékunk, hibát, hibára halmoztunk. A végére mégis csak sikerült kihoznunk egy idegszaggató győzelmet. Az utolsó percben közel álltam ahhoz, hogy elájulok, de erre nem került sor, hiszen nyertünk.

Fiataljaink pedig magabiztosan bedarálták a Kecskemétet. Ők már az elején 5-6 gólos előnyre tettek szert, amit nem csak megtartottak a játék végéig, de tovább is növelték.

Ifi: Orosházi FKSE Linamar – Kecskemét KSE 40-24

Junior: Orosházi FKSE Linamar – Kecskemét KSE 36-20

Címkék: kézilabda, OFKSE, Sport

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás

2024. Május 18. 11:00, szombat | Életmód

Kormány-egészség

Hornung Ágnes: ismét támogatásra pályázhatnak az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt