Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2012. Július 07. 10:30, szombat | Helyi
Forrás: InfoOrosháza.hu, ONKC

Nemzetközi nyári posztképző tábor

Nemzetközi nyári posztképző tábor

Befejeződött a Tatai Tamás és Barna Károly által vezényelt nyári posztképző kézilabda tábor.

"Határon túli kapcsolatok ápolása is célja volt az idei posztképző tábornak (a vajdasági Adáról is érkeztek sportolók). 43-an vettek részt az idei második táboron. Barna Károly edzőtársammal és segítőinkkel Albert Alexandra, Soós Péter, Lászlai Szabolcs és Csesznok György (Szentes Városi Sportiskola) sikerült lebonyolítani a hetet. Ezúton szeretném megköszönni nekik a segítséget. Remélem ezekből a gyerekekből fognak kikerülni a Görbicz Aniták és a Császár Gáborok. Az edzés tematikája nem sokban változott az előző héthez képest, talán annyiban, hogy ezen a héten idősebb sportolók (16 évesek) is jelen voltak, míg a legfiatalabb sportolónk 7 éves volt. Az Orosházi Városi Önkormányzat Diákélelmezése biztosította az ételt, a TMKIT kollégiuma pedig a szállást biztosította. A résztvevők több településről éreztek, több sportegyesülettől: Berettyóújfalutól Szentesen át Szegedig, illetve orosházi gyerekek. Sikeresnek értékelem az elmúlt két, illetve három hetet. A gyermekek nem csak tanultak, hanem sportbarátságok is szövődtek és, ha majd találkoznak ellenfélként a pályán, akkor közösen emlékeznek az orosházi kézilabdás táborban eltöltött időkre." - számolt be a hétről Tamás főszervező.

Szerdán a dán Viborg érkezett városunkba, amit az edzőtáboros gyerekek nagy figyelemmel követtek, előtte pedig Gyopárosfürdőn csobbantak egyet.

Horvát Dorina: – Én csak az utolsó két napra tudtam eljönni Grétivel és Dettivel (Kránitz és Ulmann – a szerk.) mert a héten kétszer is játszottunk a dán Viborg leánycsapata ellen. Jövő héten már a homokon szeretnénk edzeni a kvalifikációs strandkézilabda tornára. Itt szokjuk a meleget és segít a kondíciónk megtartásában.

Kránitz Gréta: – Csak két napra sikerült lejönnöm, de úgy érzem nagyon megérte. Az egyéni képzésnek köszönhetően érzem, hogy fejlődtem a posztomon. A két nap is sokat segített abban, hogy balszélsőként magabiztosabban lőjek. Ráadásul olyan barátra is találtam, akivel szeretném tartani a kapcsolatot.

Takács Klaudia (Nagyszénás): – Ősztől már itt járok középiskolába (Táncsics) és az ONKC serdülő csapatába szeretnék játszani. Szerencsére már volt alkalmam az Orosháza Kupán a ’96-osok csapatával és a dán Viborg ellen is. A posztképző tábor sokat segített, hogy jobban tudjak védekezni. Úgy érzem, hogy a felugrásom is erősödött és sok új technikai elemmel is megismerkedtem.

További képeket Tóth Emese készített!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 16:13, csütörtök | Belföld

Kecskeméten folytatta vidéki kampánykörútját Orbán Viktor

2024. Május 16. 16:12, csütörtök | Belföld

Változékonnyá válik az időjárás a pünkösdi hosszú hétvégén

2024. Május 16. 16:11, csütörtök | Belföld

Fiktív motorkerékpár-eladások hátterét göngyölítette fel a NAV

2024. Május 16. 08:25, csütörtök | Életmód

Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?

A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára