Városlista
2024. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2020. Május 14. 13:04, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Folyamatosan nő a forgalom a közutakon

Folyamatosan nő a forgalom a közutakon

Az elmúlt hetek alatt folyamatosan nőtt a forgalom a közutakon - mondta Bartal Tamás, a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója csütörtökön a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

A vezérigazgató elmondta, arra számítanak, a járványhelyzet csillapodásával jelentősen nőhet a közutak forgalma is, ezért nagyon fontos, hogy mindenki betartsa a szabályokat.

Hozzátette, erre hívják fel a figyelmet országos kampányukban, amely hétfőn indult. Az akcióban videókkal, rádiós bejátszásokkal ösztönzik az embereket a biztonságos közlekedésre.

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. május elején azt közölte, hogy áprilisban az e-matrica rendszerben közlekedő személygépjárművek forgalma a felére, az e-útdíjrendszert használó tehergépjárműveké pedig ötödével esett vissza a múlt év azonos időszakához képest. Áprilisban a hazai személygépjárművek esetében 40, a külföldieknél 90 százalékkal kevesebb járműáthaladást érzékeltek, a tehergépjárművek esetében a hazaiaknál 15, a külföldieknél mintegy 27 százalékos volt a mérséklődés 2019 áprilisához képest.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket