Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2012. Február 02. 14:09, csütörtök | Helyi önkormányzati
Forrás: InfoOrosháza.hu

Felkészülünk a hidegre!

Felkészülünk a hidegre!

Dancsó József csütörtökön a várható rendkívüli időjárás miatt egyeztetett a megelőző óvintézkedésekkel kapcsolatban a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatás felhívásának megfelelően a Védelmi Bizottsággal.

Sajtótájékoztatóján elmondta, hogy előrejelzések szerint péntektől keddig várhatóan az éjszakai minimum hőmérséklet -15 - -20 fok között, nappal -5 - -10 fok között lesz. Az alföldre 25-30 cm hó, erős szél- és hófúvás várható, ezért a helyi védelmi bizottság határozatba foglalta az óvintézkedéseket.

A tűzoltóság, rendőrkapitányság, mentőállomás, Magyar Közút Békés Megyei igazgatósága és a térség valamennyi polgármestere jelen volt a délelőtti egyeztetésen. Ezen szervek feladata, hogy felkészüljenek a hideg időre, a polgármesterek pedig péntek reggel 9-ig ellenőrizzék az élelmiszer üzletek kapacitását, szállítmányozását. A szükség parkolókra is felkészülnek a különböző szervezetek és a vasút- és buszmegállóval is felveszik a kapcsolatot.

Azt is fel kellett mérni, hogy a térségben lesz-e nagyobb esemény, például szalagavató. A Táncsics Mihály Közoktatási Intézmény és Tehetségközpont szombatra tervezte a szalagavató ünnepségét, melyet Makuláné Gulicska Valéria jobbnak lát, ha az intézmény elhalasztja. Az indokok közt nem csak a szélsőséges várható időjárás volt, hanem a bejárás, utazás és az a mintegy 1000 ember, aki részt vesz az eseményen.

A közmű szolgáltatók külön fel lettek kérve a rendszeres karbantartásra, hogy a hidegben senki ne maradjon gáz vagy áram nélkül.

Címkék: hideg, tél

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 15:10, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: a Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának

A Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának a következő évek globális fejlesztési stratégiájában - írta a külgazdasági és külügyminiszter szerdán a Facebook-oldalán.

2024. Május 08. 15:08, szerda | Bulvár

Hollywoodi világsztárokkal várja látogatóit a Budapest Comic Con

Idén is megrendezik Magyarországon a világ legnagyobb és legjelentősebb popkulturális eseményét, a Comic-Cont:

2024. Május 08. 10:19, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra

Egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra, egyre több magyar vállalat kereskedik kínai partnerekkel, nő a turisztikai forgalom és egyre több hallgatót fogadnak kölcsönösen egyetemeink

2024. Május 08. 10:18, szerda | Külföld

A lengyel határőrség feltartóztatott egy szökött orosz katonát

Egy, a fehérorosz határon át illegálisan Lengyelországba belépő orosz katonát tartóztatott fel a lengyel határőrség.