Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2012. November 18. 20:49, vasárnap | Helyi sport
Forrás: InfoOrosháza.hu

Egy nap alatt háromszor kapott ki a Pécs

Egy nap alatt háromszor kapott ki a Pécs

November 18-án a Városi Sportcsarnokba fogadtuk a pécsi kézicsapatot és a hazai ifjúsági, junior, illetve felnőtt csapat is nagyarányú győzelmet produkált.

Orosháza, Városi Sportcsarnok, 2012. november 18.

Felnőtt mérkőzés:

Orosházi FKSE-Linamar – Pécs VSE 40-27 (18-11)
Vezette: Szalay; Natkai

OFKSE: HERJECZKI; SZABÓ; HARSÁNYI 8; DUKIC 7; BAJUSZ 6; MAZIC 6; Kanyó 5; Balda 5; Lászlai 1; Benmiloud 1; Bali 1; Raffai; Berta; Maric; Morva; Holpert
Edző: Füzesi Ferenc: „A 10. perc után stabilizáltuk védekezésünet és onnantól kezdve mi diktáltuk az iramot. Nagyon örülök a győzelmünknek.”

Pécs góllövői: Papp 3; Szepesi 4; Szögi 3; Szöllősi 8; Lévay 1; Kurbey 7; Sebestyén 1
Edző: Koleszár György: „Nagy arányú vereségünknek elsősorban mi járultunk hozzá fegyelmetlenségünkkel.”

Hétméteresek: 4/2 ill. 5/3
Kiállítások: 16 ill. 12p.

Míg a játék elején alig estek gólok, a végére szinte percenként volt sikeres lövésünk.

Lazán kezdtük a meccset, az első félidő közepéig egy-egy góllal vezettünk, majd a Pécsnek is sikerült egy rövid időre előrébb járni. Az ellenfél próbálkozásait Herjeczki Balázs hárította, a miénket pedig Pécs furcsa és zavaró védekezése akadályozta. A vendégcsapat nem csak hogy kilépett a falból, de jöttek előre, ezzel gátolta hazai játékosaink támadásait.

A második játékrészben összeszedtük magunkat és hamar elértük a 10 gólos előnyt, amit persze növeltünk is. Innentől kezdve már tudtuk, hogy nyerni fogunk, de a tavalyi szoros mérkőzések után, ma nagyarányú különbséggel szégyenítettük meg az ellenfelet. Lászlai Szabolcs kettős emberhátrányból értékesített, Balda Ákos és Kanyó Ádám közös akciójával is megleptük a vendégcsapatot, illetve Szabó Péter hétmétereseket blokkolt.

Ezzel a győzelemmel nem csak két pontunk van meg, de a Fradi és Vác közötti összecsapáson a zöld-fehérek nyertek, így két helyet mentünk fel a tabellán.

Martin véleménye: Nagy várakozás előzte meg a mérkőzést, hiszen tudtuk, hogy most vagy soha. Ezek alapján szorosan indult a találkozó, felváltva estek a gólok. Körülbelül a 10. percben sikerült 3-4 olyan pimasz gólra szert tenni, ami gyakorlatilag az egész mérkőzésre pluszt adott. A második félidőben folytattuk a nagyszerű játékot és a Pécs nem találta az ellenszert. Én ma nem mondhatok olyan játékost, akivel ne lennék megelégedve. Harsányi Viktor mai formája nagyon kicsi százalékban, de talán annak is köszönhető, hogy megbeszéltem vele, ahányszor 8 gólt lő egy meccsen, annyi pizza jár neki tőlem.

Junior mérkőzés:

Orosházi FKSE-Linamar – Pécs VSE 38-31

OFKSE: Mandic 1; Milos; Knezevic 7; Soós 5; Talmácsi 4; Macskaski 3; Lászlai 4; Benák 4; Maric 4; Lehoczki 3; Bajúsz 2; Kiss 1; Szenteszki; Héjja; Nagy; Csernák
Vezetőedző: Goór Róbert

Pécs góllövői: Bujtár 3; Hajdu 9; Szakács 2; fekete 4; Szomor 1; Milovits 6; Danyi 5; Spolár 1

Hétméteresek: 0/0 ill. 4/2
Kiállítások: 8 ill. 12p.
Piros lap: Héjja ádám

A Junior mérkőzést a felnőtthöz hasonlóan lazán indítottuk, majd az ellenfél átvette a vezetést. Ekkor durvult a játékstílus is mindkét csapat részéről. Két pécsi játékos is lesérült, mi pedig 7 góllal nyertünk.

Martin véleménye: Mint tudjuk, a kötelező győzelmek a legnehezebbek. Ezt mutatta a mérkőzés is. Az első félidőben kapkodva, pontatlanul játszottunk, nem is értettük, hogy mi van a fiúkkal. A második félidőben folytatódott ez a széria, ám itt már jobban teljesítettünk. Végül elfáradt a Pécs és meg is tudtuk mutatni, hogy mit tudunk.

Ifjúsági mérkőzés :

Orosházi FKSE-Linamar – Pécs VSE: 33-27 (16-13)

OFKSE: Mandic 1; Bagdi 8; Jancsó 7; Herczegh 6; Zsigmond 3; Pámer 2; Sándor 2; Nagy A. 1; Magyar 1; Botás 1; Kónya; Ginder; Bencze; Nagy E.
Vezetőedző: Goór Róbert

Pécs góllövői: Böze 8; Marcsek 3; Nagy 8; Nánási 7; Szabó 1

Hétméteresek: 4/2 ill. 10/6
Kiállítások: 12 ill. 6p.
Piros lap: Pámer Tamás

Martin véleménye: Szorosan kezdődött a mérkőzés. Gólra gól volt a válasz, ám néhány lerohanásnak köszönhetően sikerült az első félidő végére egy 3 gólos előnyt hozni. A második félidőben ezt a különbséget még inkább tudtuk növelni, de ezt el kell mondanom, hogy döcögött a háték.

Címkék: kézilabda, OFKSE, Sport

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás

2024. Május 18. 11:00, szombat | Életmód

Kormány-egészség

Hornung Ágnes: ismét támogatásra pályázhatnak az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt