Városlista
2021. április 12, hétfő - Gyula

Hírek

2013. Május 11. 20:07, szombat | Helyi sport
Forrás: InfoOrosháza.hu

Döntetlent játszottunk Füred ellen

Döntetlent játszottunk Füred ellen

Rendkívül izgalmas mérkőzésen szereztük meg a pontot.

Orosházi FKSE-Linamar - Balatonfüredi KSE 26-26 (13-15)
2013.05.11. Orosháza, Városi Sportcsarnok
Vezette: Bacs; Bán

Peches kezdés után (füredi gól és egy kihagyott hetes) a 3. percben Harsányi góljával szereztük az első pontot. A mérkőzés elején kétgólos előnnyel indított az ellenfél, ám ez a meccs során csak nőtt (15.p. 4-9). Füzesi Ferenc ekkor kért időd, ami látszólag nem sokat segített a csapaton. Továbbra is többet lőttünk kapufára, mint a hálóba, illetve a labdaszerzéseinket is visszaadtuk Fürednek, a legnagyobb különbség 5-10 volt a vendégek javára. Az első félidő fénypontja a 21. percben Szabó Péter védése volt, mikor Zdolik Bence hetesét hárította. Erre a sikerre a többi játékos feléledt, Dukic Gorán és Maric Dusan egymás után lőtte a gólokat, így felküzdöttük magunkat a 9-11-es állásra. A játékrész utolsó pillanatában Kanyó Ádám még betalált a füredi kapuba, így az eredmény 13-15-re végződött.

A második félidő már dinamikusabban indult, Mazic Milán bravúrozott, majd Kanyó Ádám követte a sort, ezzel egyenlített Orosháza, majd Knezevic Márkó góljával átvettük a vezetést (34.p.). Ez sajnos nem tartott okáig, de óriási küzdelemmel zárkóztunk fel, ehhez Herjeczki Balázs is hozzájárult egy hetes védésével (13.p. 17-18). A 20. percben kettős emberhátrányba kerültünk és még egy hetest is kaptunk, de ami hab a tortán, hogy Dusan Maricot is kiállították a bírók, ezzel csak három emberünk maradt a pályán. A mrkőzés legkritikusabb részében egy hibás bírói döntés miatt tűnt kilátástalannak a helyzetünk. A füredi játékosok nem voltak topon, kiesett a kezükből a labda, elcsúsztak a pályán, ezekért mégis az orosházi sportolókat állították ki, ezzel ismét 4 gólos előnyre (20-24) tett szert az ellenfél. Kanyó Ádám válaszul bekeményített és sorban lőtte a gólokat, ezzel rendkívül izgalmas végjátéknak néztünk elébe. Balda Ákos hetesével a 29. perecben ismét egyenlítettünk, ekkor 25-25 volt az állás, Bali Richárd góljával pedig az utolsó percben 26-25-re vettük át a vezetést, de a Füred rögtön kontrázott, így a végeredmény 26-26.

OFKSE: SZABÓ; KANYÓ 7; BALI 4; Herjeczki; Bajusz; Raffai; Harsányi 4; Knezevic 2; Berta; Morva; Benák; Dukic 4; Maric 1; Balda 2; Mazic 1; Benmiloud 1
Edző: Füzesi Ferenc: „ A szokásos pech széria. A vége előtt három másodperccel kaptunk gólt. Mindkét félidőben sokat tett a csapat az eredményért, de így alakult.”

Balatonfüred: Szabó; Nagy 2; Gerdán; Németh 1;Rasillo 5; Kis; Szöllősi 3; Pászto 4r; Szatmári; Kovács 3; Hornyák 1; Sandrk 2; Faluvégi; Kemény; Zdolik 1; Grigorev 4
Edző: Sótonyi László: „Rutinosabb játékkal nyerhettünk volna, de az Orosháza feljavult a második félidőben, lendületesebbé vált a játéka. Igazságosabb a döntetlen.”

Kiállítások: 18 ill. 18.p
Hétméteresek: 5/3 ill. 7/5
Piros lap: Grigorev (Balatonfüred, szabálytalanság miatt)

Martin véleménye:
A szokásosnál sajnos kevesebb néző látogatott ki a mérkőzésre, de valamennyire ez érthető. Mindkét csapat görcsösen kezdett, de sajnos mi még görcsösebben. A fürediek játéka feljavult, rendre meghiúsították támadásainkat és védekezésben sem álltunk a helyzet magaslatán. Az első félidőben gyakorlatilag végig csak szaladtunk az eredmény után, a két gól még egész jónak mondható a játékhoz képest. Majd a második félidő elején úgy tűnt, hogy hatottak Füzesi Mester szavai az öltözőben, ugyanis egy 3-0-s rohammal indítottunk és átvettük a vezetést. Ezt sajnos csak 17-16-ig tudtuk tartani, utána rákapcsolt a Füred, amivel ismét nem igazán tudtunk mit kezdeni. Innentől felváltva estek a gólok és szerencsére a hajrában mi jöttünk ki jobban még azt a peches három másodperccel a vége előtti gólt beletekintve.

Címkék: kézilabda, OFKSE, Sport

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 12. 08:00, hétfő | Külföld

Az egykori miniszterelnök szerint ideje, hogy Harry és Vilmos kibéküljön

A nagypapájuk, Fülöp edinburghi herceg halála feletti gyász arra is alkalmat teremt Harry és Vilmos herceg számára, hogy félretegyék személyes ellentéteiket - mondta vasárnap Sir John Major volt brit miniszterelnök.

2021. Április 12. 07:00, hétfő | Belföld

Túl a 2,8 millión: jól halad az oltási program

Jól halad az oltási program Magyarországon - mondta a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője a közmédiának vasárnap.

2021. Április 12. 06:00, hétfő | Külföld

A Covid-19 elleni gyógyszert szabadalmaztak Oroszországban

Oroszországban szabadalmaztak egy új, MIR-19 elnevezésű koronavírus elleni gyógyszert - jelentette be vasárnap a szert fejlesztő Szövetségi Orvosbiológiai Ügynökség (FMBA) Immunológiai Intézete.

2021. Április 12. 05:00, hétfő | Belföld

Ismét jelentősen lehűl az idő

Ismét jelentősen, egy nap alatt mintegy 10 fokos lehűlés várható a következő napokban. A hét nagy részén borús, esős idő lesz jellemző, nem csak eső, néhol havazás is lehet