Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2012. November 24. 20:57, szombat | Helyi sport
Forrás: InfoOrosháza.hu

Döntetlen, győzelem és egy 1 gólos vereség

Döntetlen, győzelem és egy 1 gólos vereség

A mai NB I-es kézilabda eredmények.

Felnőtt mérkőzés:

Orosházi FKSE-Linamar – Grundfos Tatabánya KC 26-27 (12-11)
Orosháza, Városi Sportcsarnok 2012. november 24.
Vezette: Herczegh; Südi

Az első félidő nagyon szorosra sikeredett. Egymást váltották a gólok a két csapat részéről. Egy háromgólos előnyt is sikerült szereznünk, ám a félidő végére 12-11-re tudtunk csak vezetni. Voltak hibás próbálkozásaink is, lőttünk kapu fölé és a ziccerek is kihagytuk, de csapatunkon látszott a két pontért való harc.

A második félidőben is hasonló volt a helyzet. Többnyire a Tatabánya maradt le mindig egy góllal, de a 53. percben átvették a vezetést és kettővel is elhúztak. Ezt a kétgólos lemaradást is felhoztuk egyre, kiélezett mérkőzésen mindkét csapat felváltva lőtt kapura. Az 58. percben megint csak kaptunk egy sorsdöntő találatot, amit már nem tudtunk helyre hozni, így a kétgólos előnyből, egy gólos győzelmet arattak az ellenfél játékosai.

OFKSE: SZABÓ; Herjeczki; BALDA 7; BALI 6; Bajusz 2; Raffai 2; Harsányi 1; Berta; Lászlai; Morva; Dukic 3; Mazic 2; Holpert 1; Maric
Edző: Füzesi Ferenc: „Nagyszerű mérkőzésen egy 2 perces megingás eldöntötte a mérkőzést.”

Tatabánya góllövői: Salamon; Kiss; Bodó 2; Harsányi 4; Törő 3; Lele 6; Rodán 5; Kos 5
Edző: Debre Viktor: „Kiélezett találkozón egy góllal győztünk le egy jó Orosházát.”

Hétméteresek: 6/5 ill. 2/2
Kiállítások: 10 ill. 14p.

Martin véleménye:

Úgy sajnálom, erről nehéz beszélni. A magabiztos pécs elleni győzelem után nagyon reménykedtünk benne, hogy sikerül Tatabányát legyőzni. A mérkőzés első perceiben felváltva estek a gólok, látszott mindkét csapaton, hogy nagyon akarják a győzelmet. Majd sikerült egy 2-3 gólos előnyre szert tenni, amit meg is tartottunk a 28. percig. Ezt követően a tatabányai időkérés után zsinórban két gólt lőtt az ellenfél (majdnem hármat). A második félidőben is gólra gól volt a válasz. Ez után, 22-20-nál Tatabánya valószínűleg nagy erőre kapott és be akarták bizonyítani saját közönségüknek, hogy győzni jöttek hozzánk. Ez sajnos sikerült is és az orosházi hibákra tatabányai gól volt a válasz. A legvégén még felcsillant a remény, hogy sikerül fordítani, de nem.

Holpert József lövése az ellenfél kapujában

Junior mérkőzés:

Orosházi FKSE-Linamar – Grundfos Tatabánya 44-26

Egyértelműen vezettünk egész mérőzés alatt, a győzelemhez nem csak Knezevic Marko 10 gólja, de Milos Mojsilov remek védése is hozzájárult, ezzel újra a tabella második helyén állunk.

OFKSE: Mandic; MOJSILOV; KNEZEVIC 10; Kiss 2; Szenteszki 2; Bajúsz 4; Soós 2; Nagy 2; Lehóczki 5; Héjja 4; Talmácsi 1; Benák 6; Lászlai 3; maric 3
Vezető edző: Goór Róbert
Edző: Nagy Ferenc: „ A mérkőzés előtt tudtuk, hogy 17 gólos győzelmet kell aratunk, hogy újra a tabella második helyén legyünk. Lépésről lépésre építettük fel a győzelmet. A fiúk az utolsó percig küzdöttek a nagyarányú győzelemért.”

Tatabánya legjobb lövői: Nagy 1; Kállai 5

Hétméteresek: 7/5 ill. 5/3
Kiállítások: 10 ill. 12p.

Martin véleménye:

Szokás szerint juniorjaink nagy erővel vetették bele magukat a játékba. Az első félidőben néhol botladozva, de kialakítottunk egy 5 gólos előnyt. A második félidőben erőre kaptak játékosaink és főleg a végjátékban bedarálták a Tatabányát.

A híres orosházi juniorok győzelmi örömködése az öltőző előtt

Ifjúsági mérkőzés:

Orosházi FKSE-Linamar – Grundfos Tatabánya 33-33

OFKSE: Nagy E.; Lipták; Mandic; BAGDI 14; Magyar; Pámer 4; Sebestyén; Simon; Nagy A. 5; Kónya; Sándor; Herczegh 2; Botás 1; Jancsó 4
Vezető edző: Goór Róbert
Edző: Nagy Ferenc: „Több járkosunk is hiányzott sérülés, betegség miatt. Ez nagyban hozzájárult a mérkőzés hektikus kimenetelének. A csapat tartását bizonyítja, hogy az utolsó pillanatig küzdöttek és egy pontot sikerült itt tartanunk.”

Tatabánya legjobb lövői: Nagy 8; Juhász 7; Vaskó 5

Hétméteresek:11/8 ill. 2/2.
Kiállítások: 6 ill. 10p.

Martin véleménye:

Álmosan kezdtünk és a Tatabánya emiatt sikeresen ellépett az első félidő végére. A második játékrészben megráztuk magunkat és elkezdtünk csapatunkhoz méltóan küzdeni. Sikerült feljönnünk döntetlenre és egy elképesztően izgalmas végjátékban megszületett az igazságos döntetlen. Ahogy apukám mondaná: brutálisan jó meccs volt.

Pámer Tamás gólját nem tudta kivédeni a tatabányai kapus

Címkék: kézilabda, OFKSE, Sport

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 18. 11:00, szombat | Életmód

Kormány-egészség

Hornung Ágnes: ismét támogatásra pályázhatnak az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt