Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2012. Június 22. 14:26, péntek | Helyi sport
Forrás: InfoOrosháza.hu

Csak a legjobbak kerülnek be

Csak a legjobbak kerülnek be

Mondta Rajki István az OFKSE elnöke, aki június 22-én fogadott, hogy várakozásait ismertesse a 2012/2013-as szezonról.

„Az előző bajnokság az elmúlt évek legsikeresebb szezonja volt. Az I. osztályban maradásért küzdve 9. helyet értünk el. Sikerült a rájátszás idejére az új igazolásokat beépíteni a csapatba, így 6ból 6 mérkőzést nyertünk meg. Ez az eredmény dicséri az edzők, új és a régi játékosok kitartását.

Három meghatározó játékos távozott az egyesülettől. Helyüket hasonló képességű sportolókkal próbáljuk feltölteni. Kanyó Ádám a Tatabánya Carbonextől, Bajusz Sándor a Kecskeméti KC-től és Morva Zoltán a Mezőkövesdi KC-től igazolt hozzánk. Így teljes csapattal tudunk majd a 2012-2013-as szezonnak neki vágni.” – nyilatkozta Rajki István, aki hozzá tette, hogy sok munka vár a felkészülés időszakában Füzesi mesterre. „Ismerve az ő három éves munkáját, biztos vagyok benne, hogy megbirkózik a feladattal. Július 16-án kezdődik az alapozás. A 6-8. hely közötti eredménnyel lennék elégedett.”

Augusztus 10-12. környékén egy hat-nyolc csapattal induló nemzetközi tornát szervez az egyesület. Egy hét múlva pedig 3 napos tornán vesz részt a csapat Cegléden. Összességében 9-10 felkészülési mérkőzést tervez az elnökség. „A cél, hogy a szeptember 9-én induló bajnokságra jobb csapattal sikerüljön kiállni. Az utánpótlásból pár játékos saját nevelésben is részt vesz a felkészülésen.

Minden játékosnak biztosítva lesz a csapatba kerülés, amennyiben megütik az NB I-es szintet. Minden mérkőzésen nagyon oda kell figyelni.” – hangzott el az interjú során.

Rajki István bízik a városvezetés további segítségére is, hogy minél sikeresebben szerepelhessen az OFKSE. „Az anyagi feltételeket meg kell teremteni, hogy a határon kívül is méltón tudjuk képviselni városunkat. Bízom abban, hogy a felnőtt csapat megfelelő anyagi támogatásával biztosítani tudjuk a játékos állomány gazdasági hátterét is.”

Az utánpótlás fejlesztését is fontosnak tartja az elnök, ezen kívül az ifi, a junior és a serdülő csapatokért az Adáról ide szerződött Goór Róbert fog felelni, aki a szerb utánpótlás válogatott edzőjeként is közreműködött. Ő lesz az utánpótlás szakmai felelőse is. „A napokban történnek az edzésidők egyeztetése a csarnokokban. Remélem, hogy meg tudjuk teremteni minden utánpótlás korcsoport részére az I. osztálynak megfelelő edzésidő biztosítását, más csapatokhoz hasonlóan.”

Az elnök optimistán tekint a következő bajnokságra, e mellett biztosítja a játékosokat, hogy mindenkinek lehetősége lesz a felkészülés alatt kivívni, hogy ne kerüljenek a kispadra. „A felkészülési időben azért kell harcolni, hogy bekerüljön a csapatba. Csak a legjobbak kerülnek be, a kísérletezésekre csak az edző mérkőzések alatt lesz lehetőség.”

Szurkoljunk együtt a fiúknak és mindenki a maga kedvencének, hogy jól teljesítsen a bajnokság kezdéséig. Jövő héten az edzők fognak beszámolni a felkészülésről és arról, hogy telik a nyári szünet.

Címkék: kézilabda, OFKSE, Sport

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás

2024. Május 18. 11:00, szombat | Életmód

Kormány-egészség

Hornung Ágnes: ismét támogatásra pályázhatnak az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt