Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2012. Október 27. 21:10, szombat | Helyi sport
Forrás: InfoOrosháza.hu

A végjátékban felcsillant a remény, mégis Vácé a két pont

A végjátékban felcsillant a remény, mégis Vácé a két pont

Hektikus mérkőzésen az utolsó percekben vesztünk el.

Orosházi FKSE-Linamar – Váci KSE 28-30 (13-15)

Orosháza, Városi Sportcsarnok, 2012. október 27
Vezette: Bacs, Bán

OFKSE: Herjeczki; Szabó; BAJUSZ 5; BALI 5; Dukic 4; Mazic 3; Holpert 3; Lászlai 2; Maric 2; Benmiloud 1; Balda 1; Harsányi 1; Raffai 1; Berta; Morva; Kanyó

Edző: Füzesi Ferenc: „A nagy küzdelemben, támadásokban a több technikai hibát mi követtük el, ez okozta vereségünket.”

Vác góllövői: Bajorhegyi 2; Császár 6; Kyskov 1; Kökény 2; Gábori 7; Pál 3; Munkácsi 4, Nikolicza 5

Edző: Rosta István: „Fantasztikus győzelmünket eljuttatom Tom Bradi-nek is Londonba.”

Hétméteresek: 2/0 ill. 6/5
Kiállítások: 16 ill. 20p
Piroslap: Bajorhegyi; Nikolicza

A játék kezdeteként Kanyó Ádámot lesérítették az agresszív váciak, akik nem nézték jó szemmel, hogy bátran kilépünk védekezés közben és a labdát is többször megszereztük. A mi előnyünk 7-7-ig tartott, majd a váciak átvették a vezetést. Egyenlítéseink nem voltak hosszú távúak, a válasz szinte azonnal jött, bár az ex orosházi játékos, Pál Gergely egy hétméterest hibázott el, a kapufára talált lövés volt az egyetlen, amit a váciak ne vágtak volna be a kapunkba. A játékrész végén nagy küzdelemmel védekeztünk, míg Bajusz el nem szedte a labdát, így egy Bajusz – Balda - Mazic akcióval egy utolsót mértek az ellenfélre. A félidő eredménye: 13-15

A második játékrészben dinamikus és gyors támadással indítottunk, Goran Dukic is pályára lépett, rögtön góllal üdvözölte az erőszakos ellenfelet. A 46. perctől történt valami a csapattal, 6 percen keresztül nem tudtunk gólt szerezni, de a harcias váciak – a játékvezetők hozzájárulásával – 5 góllal is elléptek tőlünk. Ezt a lemaradást sikerült -1-re felhozni, és az idegtépő végjátékban is láttuk az esélyt egy döntetlenre. Végül az ellenfél durván két perces támadását nem fújták le a bírók, hanem megvárták, míg gólt szereznek, ezzel minden reményünk elszállt a X-et illetően is. 28-30

Martin véleménye: Jól kezdődött, nagyon reméltük, hogy innentől nincs megállás. Egészen, csak úgy, mint Cegléd ellen, 7-4-ig a csapat koncentrálva és odafigyelve játszott. Innentől kezdve valami megtört és rendre jöttek a hibák, amit a váciak könyörtelenül megbüntettek. A félidő végére lett volna esélyünk döntetlenre visszahozni a mérkőzést, de ez sem sikerült. A második félidőben ismételten felváltva estek a gólok, ám a félidő felénél jöttek a hibák és a Vác el tudott lépni 5 góllal is. Ezek után már nagy volt, aki azt gondolta, hogy most dőlt el a mérkőzés, de összeszedtük magunkat és egy gólra sikerült felzárkózni, ekkor „érdekes” bírói ítéletek születtek, amiért persze reklamált a közönség és a kispad is. A Vác megint csak el tudott lépni, de ezt megint csak vissza tudtuk volna hozni, ha a bírók kegyesebbek lettek volna hozzánk.

Nagy Ferenc edzői nyilatkozatai a serdülő-, ifi- és juniormérkőzésekről:

Serdülő: Az első félidőben nagyon gyenge támadó és védőjátékot mutatott be a csapat. A második félidőre sikerült rendet tenni a fejekben és a végén magabiztos győzelmet arattunk.

Ifjúsági: Nagyon fontos volt a csapat számára ez a győzelem és az elkövetkező meccsekre ez egy plusz dolgot adhat a csapat sikerességét illetően.

OFKSE-Linamar – Vác KSE 36-22 (16-5)

Martin véleménye: Ifistáink már a legelején elhúztak ellenfelüktől (9-0) és ettől kezdve visszább vettünk a tempóból. Ezt a különbséget tartottuk a félidő végéig. A második félidőben mintha elbíztuk volna magunkat, jöttek a hibák, de ezt a Vác nem bosszulta meg és magabiztos győzelmet arattunk.

Junior: Egy jó erőből álló csapatot sikerült megvernünk egy küzdelmes meccsen. A csapat 50%-át mutatta tudásának. Ez főként a sorozat terhelésnek tudható be.

OFKSE-Linamar – Vác KSE 29-23 (16-9)

Martin véleménye: A junior csapatunk szorosabb mérkőzést produkált, mint ahogy azt egy pár ember várta. A Vác nagyon jól tartotta magát, de látszott, hogy Orosháza a jobb. Külön megemlíteném Marko Knezevic-et, aki az egész mérkőzésen nagyszerű vezére volt a csapatnak.

Címkék: kézilabda, OFKSE, Sport

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás

2024. Május 18. 11:00, szombat | Életmód

Kormány-egészség

Hornung Ágnes: ismét támogatásra pályázhatnak az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt