Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2011. Július 21. 07:41, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress

A tej és a szója csökkentheti a vérnyomást

A tej és a szója csökkentheti a vérnyomást

Egy kis tanulmány eredményei szerint a tej- és a szójafehérje kis mértékben ugyan, de csökkentheti a vérnyomását azoknak, akik hipertóniában szenvednek.

A kutatók szerint amennyiben a magas vérnyomásban szenvedők néhány finomított szénhidrátot - például a fehér kenyeret és a fehér rizst - tej- és szójafehérjére cserélnék, úgy hatékonyabbá válnának a hipertónia kezelésére előírt terápiák is - írja a Circulation.

A megállapításokat azután tették, hogy egy tanulmány eredményeiből kiderült: a magas vérnyomásban szenvedő embereknél kis mértékű javulást eredményezhet az, ha rendszeresen fogyasztanak olyan élelmiszereket, amelyek tejből és szójából származó fehérjéket tartalmaznak.

Bár az egyes alanyoknál megfigyelt vérnyomáscsökkenés nem mondható túl jelentősnek, mégis nagy előrelépést jelenthet ez a felfedezés a társadalom egészére nézve. Az étrend ilyen irányú megváltoztatása ugyanis segíthet megelőzni a szív- és érrendszeri betegségek, valamint a stroke kialakulását - mondta dr. Jiang He.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: tanulmány

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 15:10, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: a Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának

A Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának a következő évek globális fejlesztési stratégiájában - írta a külgazdasági és külügyminiszter szerdán a Facebook-oldalán.

2024. Május 08. 10:19, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra

Egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra, egyre több magyar vállalat kereskedik kínai partnerekkel, nő a turisztikai forgalom és egyre több hallgatót fogadnak kölcsönösen egyetemeink

2024. Május 08. 10:16, szerda | Belföld

Zuhanórepülésben az ipari termelés

KSH: márciusban 10,4 százalékkal csökkent az ipari termelés.

2024. Május 08. 07:45, szerda | Belföld

OH: nem volt hibás a matematikaérettségi feladatlapja

Nem tartalmazott hibát a matematikaérettségi feladatlapja - tájékoztatta az Oktatási Hivatal (OH) kedden az MTI-t.