Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2012. Március 29. 17:30, csütörtök | Helyi sport
Forrás: InfoOrosháza.hu, Fotó: Rádai Barbara

A következő szezont már Szegeden kezdi

A következő szezont már Szegeden kezdi

Kekezovic Marinko-val az OFKSE játékosával készítettünk rövid interjút a szegedi átigazolással kapcsolatban.

Kekezovic Marinko Bačka Palanka, városában született és játszott először. 15 éve kezdte pályafutását a kézilabdázás világában, szerb válogatottként is szerepelt, a Szerb Szuper Liga (2007-2008) gólkirálya. 2008-ban döntött úgy, hogy Magyarországon fog kézilabdázni. Két évig a Kecskemét csapatát erősítette, ahol az első tizennégy mérkőzés alatt 113 góllal vezette a Budapest Bank Kézilabda Liga góllövő listáját. Tatabánya és Pécs után Orosházára igazolt, ahol jelenleg is a bajnokság második felében játszik. A szezon lezárásakor viszont búcsút int városunknak és Szeged felé veszi az irányt legalább két évre.

2008-ban miért döntöttél úgy, hogy Magyarországon folytatod a kézilabdázást?

Akkor a legjobb lehetőségnek tűnt Magyarország. Kecskeméten, Tatabányán és Pécsen is játszottam magyar bajnokságokat, de Orosházán is nagyon jól éreztem magam. Jó a csapat, a vezetőség és az edző. Ha beteg voltam, akkor Füzesi Ferenc mondta, hogy menjek haza pihenni, hét nap után gyógyultan jöttem vissza edzeni. Figyelmesek az orosháziak.

Hogyan értékeled az Orosházán töltött időszakot?

Igaz, csak fél bajnokság erejéig voltam itt, de mégis elvesztettünk három nagyon fontos meccset. Ezt sajnálom, de mindig lehet jobban játszani, minden mérkőzés más és mindig lehet jobbnak lenni. Mindig 100%-ot kell teljesíteni.

Januárban jöttél az OFKSE csapatába, mégis az idény végén elhagyod városunkat és a Pick Szegednél fogsz játszani. Miért Szegedre esett a választás?

Mindent a menedzserem intéz, ő egyeztetett a Pick Szegeddel is. Nem a pénz miatt megyek el Orosházáról, hanem azért, mert Szegedet szeretem. A várost is és a csapatot is. A családom Bačka Palanka-ban él, havonta egyszer tudom meglátogatni őket és Szegedről sokkal közelebb vannak.

Mikor látogatsz haza legközelebb?

Húsvét után 9-10 nap szünetünk lesz, és akkor haza tudok menni. Bár nem lehet csak pihenni, mert edzeni kell minden nap.

Orosházán volt-e kedvenc helyed, vagy elfoglaltságod?

Nem nagyon járkáltam a városban, de a Sziget Cafe-be és a Jager-be mentem mindig kávézni. Horgászni nagyon szeretek és a szünet után hozom a horgász felszerelésem és a csapattal összehozunk egy „horgászós csapat bulit”.

Az átigazolásról szóló cikkünket itt tekinthetik meg.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 10:19, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra

Egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra, egyre több magyar vállalat kereskedik kínai partnerekkel, nő a turisztikai forgalom és egyre több hallgatót fogadnak kölcsönösen egyetemeink

2024. Május 08. 10:18, szerda | Külföld

A lengyel határőrség feltartóztatott egy szökött orosz katonát

Egy, a fehérorosz határon át illegálisan Lengyelországba belépő orosz katonát tartóztatott fel a lengyel határőrség.

2024. Május 08. 10:16, szerda | Belföld

Zuhanórepülésben az ipari termelés

KSH: márciusban 10,4 százalékkal csökkent az ipari termelés.

2024. Május 08. 07:45, szerda | Belföld

OH: nem volt hibás a matematikaérettségi feladatlapja

Nem tartalmazott hibát a matematikaérettségi feladatlapja - tájékoztatta az Oktatási Hivatal (OH) kedden az MTI-t.