Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2012. Január 16. 10:59, hétfő | Helyi sport
Forrás: InfoOrosháza.hu

A kézilabdások értékelték a tavalyi évet

A kézilabdások értékelték a tavalyi évet

A kézilabda gála után vacsorával ünnepelt a 3 kézilabda egyesület. A finom fogásokat az Aranypatkó Csárda biztosította.

A megnyitó előtt megkérdeztünk elnököket, elnökségi tagokat és játékosokat a tavalyi év értékeléséről és, hogy mire számítanak 2012-ben kézilabda bajnokság terén.

Rajki István az OFKSE elnöke elmondta, hogy az idei a második év az NB I. osztályban. A csapat egyre rutinosabbá válik. A kiesés elkerülése végett a játékos állományt megnövelték. A 2012-es évben legalább 3-4 bajnokságot kell megnyerni a 6-ból, hogy biztosan bent maradjon a csapat. Az utánpótlás helyzete stabilizálódni látszik. A jól működő felnőtt csapat adhat az utánpótlásnak egy biztos jövőképet, ezzel motiválva őket a sikeres játszmákra. Rajki István szeretné, ha már ovis kortól kezdenének a gyerekek sportolni, a tanítási rendbe fontos lenne beépíteni a kézilabda oktatást. 6-75 éves korig mindenkit szeretettel várnak az egyesület tagjai játszani, oktatni és szurkolni. A gálával kapcsolatban az egyesület elnöke elmondta, hogy öröm volt látni a teli csarnokot és, hogy mindenki jól érezte magát. „A mai nap az orosházi kézilabdáé volt.” – nyilatkozta Rajki István.

Szabó Viktor elnökségi tag is adott interjút, melyben elmondta, hogy a tavalyi évben nagy változáson ment keresztül az elnökség. Nagy döntést kellett meghozni, hogy az I. osztályban induljon-e a felnőtt csapat. Szabó Viktor szerint jó döntést hoztak, az anyagi nehézségek ellenére próbálnak talpon maradni és az ígéreteknek megfelelően bent maradni és nyerni a bajnokságon. „További célunk a fejlődés, stabil anyagi háttér és az NB I-es csapat!”

Tatai Tamás 2008-ban tért vissza Orosházára és már akkor eldöntötte, hogy egy közös, összehangolt rendezvényt fog szervezni. Ez sikerült is a kézilabda gála megrendezésével. „Sok ember munkája kellett ahhoz, hogy ilyen jól sikerüljön a gála. Felvonultattuk a kezdőktől a korosodókig az összes kézilabdázót. A cél most is az volt, hogy megmozgassuk a gyerekeket és felnőtteket, közben pedig karitatív gyűjtésbe kezdtünk. A kórház gyermekosztályára plüss figurákat lehetet hozni. Remélem, hogy hagyományteremtő szándékkal jövőre is tudunk gálát rendezni. A 2011-ben az alapokat leraktuk, a piramist lassan építjük, előbb-utóbb elérünk a tetejéig.” Az uránpótlással kapcsolatban egy mottót hallhattunk: „ az utánpótlás a kézilabda támogatása, hiszen a gyerekeké a jövő”

Balda Ákos az OFKSE egyik kiválósága szerint „sokat javult a csapat a tavalyi szezonhoz képest. A vezetőség kitűzte célul, hogy bent maradjon a csapat, így több játékos lett, még jobb pozícióban várjuk a rájátszást. Sok edző meccset fogunk játszani. Meg lesz a lehetőségünk, hogy bebizonyítsuk, jó csapat vagyunk!”

Mikus István az ONKC elnöke a vártnak megfelelőnek értékelte a tavalyi évet. A cél az 1-6 közé bejutás volt, a csapat az ötödik helyet érte el. „Az adott körülmények között jól teljesített a csapat. Harcosságban, akaratban erősödtek a lányok. Több meccset is a véghajrában tudtunk megnyerni.” Új játékosok is érkeztek a csapathoz, így új játékstílust kellett kialakítani, voltak problémák is. Pl. Zsuzsa Vivien több hónapra is lesérült, a tavaszi bajnokságon sem tud majd játszani. Fazekas Zsuzsa is sérülten játszott, Ajtonyné pedig újként lépett a csapatba kapusként. A felnőtt mellett a junior is szép eredményeket ért el. Csapó Hajni a tavaszi bajnokságon már nem vesz részt, hiszen anyai örömök elé néz. Madar Szilvia lövő poszttal fogja erősíteni a csapatot.

Domokos Kinga az ONKC egyik remek játékosa elmondta, hogy nagyon elégedett az elért helyezést ítélve. „Bízom benne, hogy ebben a szezonban még jobb eredményt tudunk elérni, hiszen együtt működik a csapat. Biztos vagyok benne, hogy az igazolásokkal erősebb lett a csapat és jövőre a legjobb 4-ben is benne lehetünk.”

Bella Csabát a sportcsarnok vezetőjét örömmel tölti el, hogy a csapatok, akik felkészülésre és mérkőzésekre használják az intézményt, sokszor otthonuknak is tekintik azt. Vezetése során törekszik arra, hogy a mai modern követelményeknek megfeleljen és továbbra is színvonalas környezetben tudjanak edzeni a sportolni vágyók. Bella Csaba köszönetet mondott az Eötvös József Katolikus Általános Iskola igazgatójának, hogy a csarnok a szombatihoz hasonló eseményeknek adhat otthont.

A bálról készült képeket itt tekinthetik meg.

Címkék: kézilabda, OFKSE, ONKC, Sport

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás

2024. Május 18. 11:00, szombat | Életmód

Kormány-egészség

Hornung Ágnes: ismét támogatásra pályázhatnak az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt