Városlista
2022. december 1, csütörtök - Elza

Hírek

2012. Április 05. 07:03, csütörtök | Belföld
Forrás: OrintPress

Vörösborral az egészség megőrzéséért

Vörösborral az egészség megőrzéséért

Nemcsak jól megérdemelt élvezet a nap végén egy pohár vörösbor, de még jót is tesz a szervezetnek.

A bor egészségre való jótékony hatásait már régóta ismerik az orvosok, s most azt is bebizonyították, hogy jót tesz az agynak és a szívnek is.

Természetesen a kulcs a mértékletesség. Ajánlások szerint ez nem több, mint nők esetében napi egy, férfiak esetében napi két pohár vörösbor. De miért is jó ez az egészségnek?

Elsősorban azért, mert jót tesz a szívnek. Talán sokan emlékeznek még az 1992-ben felfedezett „francia paradoxonra”. Ugyanis azt találták, hogy a franciák 36 százalékkal kevesebb eséllyel halnak meg szívelégtelenségtől, függetlenül attól, hogy milyen egészségesen/egészségtelenül étkeztek. Egy másik vizsgálat megállapította, hogy a rendszeres, de mérsékelt vörösbor fogyasztók 34 százalékkal kevesebb eséllyel kapnak stroke-ot.

Emellett a vörösbor egészségesen tartja az agysejteket, csökkenti a demencia és az Alzheimer-kór kialakulásának kockázatát. Továbbá véd egy sor életkorral kialakuló betegség, mint a cukorbetegség, a szív-és érrendszeri megbetegedések ellen.

Sőt mi több, a vörösbor csökkenti a rák kialakulásának kockázatát is. Napi egy pohár bor felére csökkenti a férfiaknál a prosztatarák rizikóját, s 56 százalékkal a nyelőcsőrák kockázatát. Emellett a kutatók arra is felfigyeltek, hogy a vörösbort fogyasztók egészségesebben étkeznek és élnek - írja a Fox News.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2022. December 01. 07:00, csütörtök | Belföld

57 milliárd forintból újul meg a veszprémi várnegyed

A város egyik jelentős turisztikai látványosságának felújítása 2025 nyaráig tart, de a legtöbb épület már 2023-ban, az Európa Kulturális Fővárosa Program esztendejében is látogatható lesz

2022. December 01. 07:00, csütörtök | Belföld

Navracsics Tibor: jelentős előrelépés a magyar helyreállítási terv elfogadása

Jelentős előrelépésként értékelte területfejlesztési miniszter, hogy az Európai Bizottság elfogadásra ajánlja a koronavírus-járvány utáni gazdasági helyreállítást segítő uniós források lehívását lehetővé tevő magyar tervet.

2022. November 30. 12:49, szerda | Belföld

Szijjártó: nagy győzelem, hogy az Európai Bíróság megállapította a paksi bővítés jogszerűségét

Nagy győzelem Magyarország számára, hogy az Európai Bíróság az osztrák keresetet elutasítva szerdán megállapította, hogy a paksi bővítés minden szempontból megfelel a közösségi szabályoknak.

2022. November 30. 12:46, szerda | Belföld

Csaknem 20 ezer milliárd forintba kerülne a magyar lakásállomány energetikai felújítása

A teljes magyar lakóingatlanállomány költségoptimalizált energetikai felújítása októberi árakon számolva 18-19 ezer milliárd forintba kerülne - derül ki a Takarék Indexből.