Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2011. Szeptember 01. 13:33, csütörtök | Helyi önkormányzati
Forrás: Saját

Évnyitó a Történelmi emlékparkban

Évnyitó a Történelmi emlékparkban

Az MSZP Orosházi Szervezete megdöbbenéssel értesült arról, hogy Dancsó József polgármester az összes önkormányzati fenntartású iskola tanulóját kirendelte a Táncsics gimnázium elé.

Füvesi Sándor önkormányzati képviselő sajtóközleményt juttatott az Info Orosháza szerkesztőségébe, melyben a Táncsics Tehetségközpont tanévnyitóját kifogásolta.

Véleménye szerint "a diákoknak parancsszóra a Táncsics gimnázium elé kellett vonulniuk, hogy Dancsó József és a fideszes vezetők szólhassanak a tömeghez."

A Vörösmarty, a Czina, a rákóczitelepi és kardoskúti iskola tanulóinak a Történelmi Emlékparkban tartották meg az évnyitót.  "Sokaknak nehézséget és fáradságot okozott a városközpontba való bejutás, és joggal tették fel a kérdést: „Miért kell idejönni, amikor ez nem a mi iskolánk?”- írta a képviselő, majd emlékezett a régi, önálló intézetekre: "a szocialista városvezetés idején ezek az önkormányzati iskolák példaszerűen működtek, önálló szellemi műhelyek voltak. Úgy hívták őket, hogy József Attila Általános Iskola, Czina Sándor Általános Iskola, Vörösmarty Mihály Általános Iskola, valamint Eötvös József Általános Iskola és Gimnázium. Mindegyik a saját iskolájában tartotta meg a tanévnyitót, és ugyanott is zárta."

Címkék: iskola, mszp

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.