Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2012. Április 11. 10:57, szerda | Helyi
Forrás: InfoOrosháza.hu

VIN – országos rendezvényre készül Orosháza!

VIN – országos rendezvényre készül Orosháza!

A bogárzói sajtótájékoztatón részleteket tudhattunk meg az országos rendezvénysorozattá bővülő Viharsarki Ifjúsági Napok tervezett programjáról.

A sajtórendezvényt Betlehem Orsolya vezette, aki elmondta, hogy a VIN egy hétköznapi ötletből fejlődte ki magát egy 8-10 ezer fős rendezvény terveire. Ezzel az ötlettel Zalai Mihály alpolgármestert keresték fel, aki pozitívan reagált a készülődő eseményre.

Zalai Mihály elmondta, hogy a helyszín kérdéses volt, hiszen a 8-10 ezer fős rendezvényhez olyan terület szükséges, mely a város tulajdonában van és elég nagy befogadó képességű. Ezért esett a választás Bogárzóra, mely a városközponttól alig 3 km-re van. Az alpolgármester örömmel fogadta, hogy a Békés megyei települések közül már Orosháza is egy magán kezdeményezésből kezdődött országos szintű programmal várhatja a vendégeket. Az önkormányzattal közös érdeknek tekinti a VIN sikerességét

sikerességét
A VIHARSARKI IFJÚSÁGI NAPOK egy fiataloknak szóló zenei és kulturális fesztivál, melynek célja, hogy hagyományaink ápolása mellett kulturált szórakozási lehetőséget, kikapcsolódást biztosítson a fiatalok számára. A 4 napos rendezvényen a résztvevők megismerkedhetnek népi hagyományainkkal, a lovas sportokkal, Orosháza történelmével, mindemellett természetes, zöld környezetben tölthetik mindennapjaikat. Napközben sportolási és egyéb kikapcsolódási lehetőségek közül válogathatnak a fiatalok, a nap végét pedig ismert magyar zenekarok élő koncertjei zárják illetve változatos zenei stílusokat képviselő DJ-k színesítik a programot hajnali 5 óráig. A fesztivál ideje alatt megrendezésre kerül a „A VIN Szépe” szépségverseny melynek első három helyezettje tárgyi jutalomban részesül.

A fesztivál programjai két színpadon kerülnek megrendezésre, extrém játékok kipróbálására is lehetőség nyílik (bungee-jumping, séta repülőzés).

A tömegközlekedési eszközökkel érkezők célba érése érdekében diáksegítők és Orosháza legszebb fogatai fogadják őket melyek igény szerint a helyszínre szállítják a látogatókat.

A fesztivál helyszínén elkerített területen a látogatók sátrakat állíthatnak fel illetve lakókocsikkal érkezhetnek. A személygépkocsikkal érkezők részére zárt, őrzött parkolási lehetőség biztosított.

A viharsarokban kevés lehetőség adódik fesztiválokon való részvételre. A rendezvény célja egy olyan fesztivált létrehozni és meghonosítani, amelyen az ország bármely pontjáról érkezők (korosztálytól függetlenül) jól érezhetik magukat. A város támogatásának köszönhetően a hetijegyet vásárló látogatóink egy darab egynapos Gyopáros-i Élményfürdő belépőt tudhatnak magukénak.

Laki László az Orosházi Lovasszövettség elnöke a lovas kocsikat és hintókat biztosítja majd a fesztivál idejére.Muszka Kálmán a Történelmi Gellértegyházáért Alapítvány elnöke a hagyományok és ősi kultúrák bemutatásával jelentős részt fog venni a Viharsarki Ifjúsági Napokon.Kolzsi László 3-szoros champion ügető hajtó a galoppozásért, futamokért lesz felelős.

Címkék: fesztivál, VIN

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 18. 11:00, szombat | Életmód

Kormány-egészség

Hornung Ágnes: ismét támogatásra pályázhatnak az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt