Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2013. Október 02. 12:56, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Vészhelyzetet jelentett, majd visszatért Budapestre a CSA prágai járata

Vészhelyzetet jelentett, majd visszatért Budapestre a CSA prágai járata

Vészhelyzetet jelentett és visszatért Budapestre a cseh CSA légitársaság szerda délelőtti Prágába tartó járata - derül ki a közelkörzeti légiforgalmi irányítás és a repülőgép pilótái közötti rádióforgalmazásból. A CSA tájékoztatása szerint senki nem sérült meg.

A gép személyzete először arról számolt be, hogy a fedélzeten füst van, ezért elsőbbségi leszállást kértek. A turbólégcsavaros ATR-72-es típusú repülőgépen 33 utas és a 4 tagú személyzet tartózkodott. A személyzet később leállította az egyik hajtóművet. Az Airportal.hu beszámolója szerint szemtanúk azt látták, hogy a repülőgép a felszállás után hosszú, fekete füstcsíkot húzott.
A gép rendben leszállt, de a pályát nem tudta elhagyni, emiatt azt le kellett zárni. Mivel a repülőtér mindkét kifutópályája zárva volt, egy ideig a Lufthansa frakfurti, az Austrian Airlines bécsi, a Wizz Air kijevi és endhoveni, valamint a Finnair helsinki járata késve tudott leszállni, az Air Berlin berlini és a Wizz Air brüsszeli járata pedig Pozsony-Stefanikon szállt le.
Daniel Sabik, a CSA szóvivője MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, hogy a 787-es járatot teljesítő ATR rendszere tüzet jelzett, amely után a személyzet elvégezte az ilyenkor szokásos lépéseket, leállították az érintett hajtóművet és biztonságosan landoltak. Senki nem sérült meg, az utasokat szerdán napközben egy A320-as Airbusszal szállítják el Prágába.

Címkék: Közlekedés-légi

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során