Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2011. Szeptember 01. 14:45, csütörtök | Sport
Forrás: Nemzeti Sport Online

Venus betegség, Bartoli és A. Radwanska vereség miatt búcsúzott

Venus betegség, Bartoli és A. Radwanska vereség miatt búcsúzott

Andy Murray, Andy Roddick és Juan Martín del Potro is továbbjutott szerdán a US Open első fordulójából.

A játéknap során a férfimezőnyben Robin Söderling, a nőiben Venus Williams jelezte: betegsége miatt nem tudja elkezdeni, illetve folytatni a viadalt. A nőknél szerdán is több kiemelt búcsúzott a mezőnytől, így járt például Marion Bartoli és Agnieszka Radwanska.

 

A skót Andy Murray az első szettben ugyan szenvedett az indiai Somdev Devvarman ellen, de a 7–5-re megnyert rövidítés után két sokkal simább játszmában, 6:2, 6:3-mal befejezte az első körös találkozóját.

„Somdev nagyon kiegyensúlyozott volt – mondta Murray a találkozót követően. – Nem nagyon láttam még játszani, az elmúlt napokban néztem meg pár videót. Ritkán ront, a meccs elején nagyon meg kell dolgoznod a pontokért. Ahhoz, hogy hibázzon, először is le kell fárasztani, de kezdetben ideges voltam, és többször is rossz döntést hoztam. Szerettem volna hamarabb túljutni az első mérkőzésemen, nem tett jót, hogy csak szerdán léphettem pályára."

A férfimezőnyben a kiemeltek egyetlen kivétellel továbbjutottak, a 10. helyen rangsorolt Nicolás Almagro viszont sima vereséget szenvedett a francia Julien Benneteau ellenében (6:2. 6:4, 6:3). A 2009-es győztes, tavaly sérülés miatt nem induló Juan Martín del Potro győzni tudott, akárcsak Andy Roddick, aki a szintén amerikai Michael Russellt négy játszmában győzte le.

„Nem volt szép meccs, egy pillanatig sem ámítom magam azzal, hogy a játékom méltó volt egy Grand Slam-torna színvonalához" – mondta roppan őszintén a világranglistán tíz év után először az első húszon kívülre szoruló (a 21. helyen áll), és láthatóan önbizalmát veszítő Roddick. Russellnek ez volt a hetedik US Openje, ám még nem nyert mérkőzést. Roddickra a 2. fordulóban újabb honfitársa, Jack Stockkal vár.

A 6. kiemelt svéd Robin Söderling has- és fejfájás miatt lemondta a szereplést a tornán, s a szervezők a brazil Rogério Dutra Silvát jelölték ki helyette, hogy játsszon a világranglista-618. ír Louk Sorensennel.

A női mezőnyben Venus Williams visszalépése volt a szerdai játéknap fő eseménye, a hazaiak klasszisa autoimmun betegsége miatt döntött úgy, hogy nem szerepel a viadalon. A US Open 2000-es és 2001-es győztese az úgynevezett Sjögren-szindrómában szenved, amely nem ritka az Egyesült Államokban (a tíz esetből kilencszer nőknél előforduló kórban 4 millió amerikai szenved), s amely nagy valószínűséggel nem életveszélyes.

„Köszönöm az orvosoknak, hogy végre kiderítették, mi a bajom, így könnyebben tudjuk kezelni, és hamarabb visszatérhetek a pályára" – mondta az elmúlt 11 hónapban csupán 11 mérkőzést játszó Venus Williams.

Az eddigi három idei Grand Slam-torna-győztes közül Kim Clijsters korábban jelezte, hogy nem indul, Li Na és Petra Kvitová pedig már kiesett, így jelentősen gyengült a női mezőny.

Vagy mondjuk úgy, hogy kiegyenlítetté vált: a nyolcadikként rangsorolt Marion Bartoli 7:6, 6:2-re kapott ki a fiatal amerikai Christina McHale-től, a 12. kiemelt Agnieszka Radwanska pedig 6:3, 4:6, 6:3-ra a német Angelique Kerbertől. Dominika Cibulková és Yanina Wickmayer sem úszta meg a csillaghullást, de az oroszoknak jobb napjuk volt.

A 2. kiemelt Vera Zvonarjova 7:5, 2:6, 6:3-ra győzte le az ukrán Katerina Bondarenkót, Marija Sarapova pedig simán, 6:1, 6:1-gyel intézte el a fehérorosz Anasztaszija Jakimovát, s jutott a 3. fordulóba.

Címkék: tenisz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.