Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2021. Január 01. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Változékony, de enyhe idő várható az új év első hétvégéjén

Változékony, de enyhe idő várható az új év első hétvégéjén

Változékony, de enyhe idő várható az új év első hétvégéjén. Napsütés is lehet, de borús égre, esőre is készülni kell. Egyelőre nem hűl a levegő, napközben többfelé 10 fok körül alakulnak a csúcsértékek.

Pénteken, január elsején délelőttig a keleti határvidéken is megszűnik a csapadék, a Tiszántúlon és az északkeleti megyékben is csökken a felhőzet, és az ország többi részéhez hasonlóan legalább néhány órára kisüt a nap. A szél több helyen megélénkül. A leghidegebb órákban mínusz 4 és plusz 5, napközben plusz 4 és 10 Celsius-fok között alakul a hőmérséklet.

Szombaton változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel, csak késő délután növekszik meg délnyugaton, nyugaton a felhőzet, és estétől ott eső, zápor is lehet. A légmozgás élénk, néhol erős lesz. A minimumhőmérséklet mínusz 2 és plusz 3 fok között valószínű. A nappali maximumok plusz 5 és 12 fok között alakulnak, északon lesz a hűvösebb, délkeleten az enyhébb idő.

Vasárnap délnyugat felől tovább növekszik, vastagszik a felhőzet, de eleinte északkeleten, majd délnyugaton, délen lehetnek rövid napos időszakok. A Dunántúlon többfelé, másutt helyenként várható eső, zápor. Élénk, helyenként erős lesz a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 2 és plusz 4, a legmagasabb hőmérséklet általában plusz 3 és 9 fok között valószínű, de a délkeleti, keleti tájakon helyenként 10-12 fok is lehet - olvasható az előrejelzésben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 13:36, kedd | Belföld

1,7 százalékkal nőtt a GDP

A bruttó hazai termék (GDP), a gazdaság teljesítménye 2024 első negyedévében 1,7 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakit - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden első becslése alapján.

2024. Április 30. 08:30, kedd | Belföld

MÁV-Volán: május 1-jén ünnepnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok

Május elsején a vonatok az ünnepnapi menetrend szerint közlekednek, másnap már a megszokott munkanapi menetrend érvényes - tudatta a MÁV Zrt. kedden az MTI-vel.

2024. Április 30. 08:28, kedd | Belföld

Maruzsa Zoltán: cél a köznevelés digitalizációja

A kormány ebben a ciklusban a magyar köznevelés digitalizációját tűzte ki célul - jelentette ki a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára hétfőn Szolnokon.

2024. Április 30. 08:26, kedd | Belföld

Agrárminiszter: a brüsszeli elit feláldozta az európai gazdálkodókat a környezetvédelem oltárán

A brüsszeli elit feláldozta az európai gazdálkodókat a környezetvédelem oltárán, tehát alapvető változásra van szükség az uniós mezőgazdasági politikában, ami csak a jelenlegi brüsszeli elit leváltásával érhető el