Városlista
2024. május 21, kedd - Konstantin

Hírek

2012. Június 23. 10:00, szombat | Helyi
Forrás: delmagyar.hu

Válság idején is jó üzlet az egészségturizmus

Válság idején is jó üzlet az egészségturizmus

Bár a gazdasági válság miatt az idegenforgalomban is érezhető visszaesés, az egészségturizmus ez alól kivétel – hangzott el pénteken a Fürdőtúra a határ mentén című projekt záró konferenciáján Makón - közölte a Délmagyar

Az uniós támogatással finanszírozott turisztikai programban a romániai Buziás és Menyháza, valamint Gyula, Orosháza és Makó fürdői fogtak össze: közös honlapot és ajánlókiadványt készítettek, újságírókat láttak vendégül.
A cél, mint Marosvári Attila makói alpolgármester fogalmazott, az volt, hogy e fürdők ne egymás konkurenseiként, hanem egymást erősítve, segítve próbáljanak meg új vendégeket szerezni.

Gulyás Péter, a Magyar Turizmus Zrt. dél-alföldi regionális marketingigazgatója a hazai és nemzetközi trendeket, lehetőségeket felvázoló előadásban többek között elmondta: hazánk rendelkezik a világon az 5. legnagyobb termálvízkinccsel és régiónk hazai összehasonlításban is különösen gazdag e természeti kincsben. Az erre épülő egészségturizmus még a mostani válságos időkben is növekedést tudott produkálni: a vendégéjszakák száma 12,8, a bevétel pedig 20 százalékkal volt több az első negyedévben az előző esztendő hasonló időszakához képest.

Jellemző az is, hogy a Dél-alföldön egyre több a külföldi vendég; tavaly csak egynegyedük, idén már egyharmaduk érkezett hozzánk a határokon túlról.

Címkék: Gyopárosfürdő

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 20. 16:00, hétfő | Belföld

Gyérítik a szúnyogokat

Kilenc vármegyében, csaknem ötvenezer hektáron gyérítik a szúnyogokat

2024. Május 20. 12:00, hétfő | Sport

Kosárlabda

3x3-as olimpiai selejtezőtorna - Magyarország - Csehország

2024. Május 20. 09:00, hétfő | Sport

Labdarúgás-Németország

Legidősebb fia gólja ellenére vereséggel búcsúzott a Hertha kispadjától Dárdai Pál

2024. Május 20. 06:00, hétfő | Belföld

Hajóbaleset Verőcénél

A Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság hajói