Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2020. November 08. 10:06, vasárnap | Külföld
Forrás: Kertész Róbert, az MTI tudósítója jelenti - illusztráció: mti

Valószínűleg megállt a napi fertőződési szám emelkedése Angliában

Valószínűleg megállt a napi fertőződési szám emelkedése Angliában

A legújabb statisztikai adatok arra vallanak, hogy valószínűleg megállt a naponta bekövetkező új koronavírus-fertőzések számának növekedése Angliában.

A brit statisztikai hivatal (ONS) pénteken ismertetett heti felmérése szerint az Egyesült Királyság messze legnépesebb, 56 millió lakosú országrészében az október 31-én zárult egy hétben 618 700 - hozzávetőleg kilencven lakosonként egy - volt a koronavírust hordozó fertőzöttek száma.

Az ONS közölte: számítási módszertana arra vall, hogy a múlt héten tízezer lakosonként naponta 8,38 új koronavírus-fertőzés történt Angliában az egy héttel korábban mért 9,52 helyett.

Ez azt jelenti, hogy a korábbi folyamatos emelkedés után 50 ezer körüli szinten stabilizálódott a naponta bekövetkező új angliai fertőződések száma az október 31-én zárult egyheti időszakban.

Az ONS becslései szerint az eggyel korábbi héten 51 900 új koronavírus-fertőzés történhetett napi átlagban.

A statisztikai hivatal más módszerekkel méri a koronavírus-fertőzés terjedésének sebességét, mint a kormány. A brit egészségügyi minisztérium a koronavírus-szűrésekkel kétséget kizáróan igazolt új fertőzéseket tünteti fel napi adatismertetéseiben, az ONS ugyanakkor szélesebb adatkörre kiterjedő, becsléseket is tartalmazó folyamatgörbéket vázol fel heti kimutatásaiban.

A brit egészségügyi minisztérium adatai szerint a csütörtök estével zárult 24 órában az Egyesült Királyság egészében 24 141 koronavírus-fertőzést szűrtek ki.

Országszerte eddig 32,6 millió koronavírus-tesztet végeztek és ezek közül 1,12 millió lett pozitív.

A brit kormány számítási módszertana szerint - amely a koronavírus-fertőzés megállapításától számított 28 napon belül bekövetkező haláleseteket veszi figyelembe - az Egyesült Királyságban eddig több mint 48 ezer halálos áldozata van a koronavírus-járványnak.

A brit kormány készenléti helyzetekben működő tudományos tanácsadó testületének (SAGE) jelenlegi számításai szerint az "R" reprodukciós ráta az Egyesült Királyság egészének átlagában 1,1-1,3 között van, ami azt jelenti, hogy tíz fertőzött átlagosan 11-13 másik embernek adja át a koronavírus-fertőzést.

A brit egészségügyi hatóságok becslése szerint a nagy-britanniai járvány tavaszi tetőzésének idején 3,5 körül lehetett az "R" mutató országos átlagban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése