Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2013. Február 14. 18:03, csütörtök | Helyi
Forrás: police.hu

Vádemelés az orosházi gyilkosság ügyében

Vádemelés az orosházi gyilkosság ügyében

A nevelőapa a gyanúsított - vádemelési javaslattal zárta le a rendőrség a nyomozást egy 2012-ben Orosházán történt emberölés ügyében

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság 2012. szeptember 11-én nyomozást rendelt el egy Orosházán történt emberölés ügyében. Az eljárás során gyanúsítottként kihallgatott, és jelenleg előzetes letartóztatásban lévő 59 éves orosházi férfi 2012. július 31-én egy késsel többször megszúrta nevelt fiát, majd a holttestét elásta – áll a Békés Megyei Rendőr-főkapitány közleményében.
A 35 éves Komáromban élő férfi hagyatéki ügy intézése miatt utazott Orosházára, de onnan nem tért haza. Élettársa az eltűnése miatt bejelentést tett a rendőrségen, az Orosházi Rendőrkapitányság ezt követően közigazgatási hatósági eljárást indított. Információkat gyűjtöttek a férfiről és eltűnésének körülményeiről.
Ennek során 2012. szeptember 11-én merültek fel adatok arra vonatkozóan, hogy bűncselekmény áldozata lett, és a holttestét egy orosházi ház udvarán hantolták el. Az információ ellenőrzése érdekében ezen a napon a kapitányság és a főkapitányság rendőrei helyszíni szemlét tartottak az áldozat nevelőapjának a házánál, illetve annak udvarán, ahol megtalálták a keresett férfi holttestét.
A nyomozás adatai szerint a gyanúsított 2012. július 31-én az esti órákban italozást követően szóváltásba keveredett nevelt fiával. A vita közben egy késsel többször megszúrta a 35 éves férfit, majd másnap hajnalban kimélyítette az udvarán lévő kb. 2 méter átmérőjű kacsaúsztatót és beletette a holttestét. Földdel és egy korábban kidőlt vert fal törmelékével fedte be.
A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást az 59 éves orosházi férfi ellen. A nyomozást a napokban befejezték, az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal továbbították a nyomozás felügyeletét ellátó Békés Megyei Főügyészségnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 16:13, csütörtök | Belföld

Kecskeméten folytatta vidéki kampánykörútját Orbán Viktor

2024. Május 16. 16:12, csütörtök | Belföld

Változékonnyá válik az időjárás a pünkösdi hosszú hétvégén

2024. Május 16. 16:11, csütörtök | Belföld

Fiktív motorkerékpár-eladások hátterét göngyölítette fel a NAV

2024. Május 16. 08:25, csütörtök | Életmód

Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?

A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára