Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2022. December 10. 08:19, szombat | Belföld
Forrás: mti

Ukrán gyerekek köszönik meg az országuknak nyújtott segítséget az Országháznál

Ukrán gyerekek köszönik meg az országuknak nyújtott segítséget az Országháznál

Karácsonyi énekeket adnak elő Ukrajnából érkező gyerekek szombat délután az Országház előtt álló karácsonyfánál, hogy így köszönjék meg az országuknak, valamint az onnan érkező menekülteknek nyújtott segítséget.

Grexa Liliána gesztusértékűnek nevezte a látogatást a két ország kapcsolatában, amelynek során a gyerekek az ukrán hagyományoknak megfelelően karácsonyi énekeket adnak elő, majd kórusuk parlamenti látogatásuk után az Országház lépcsőjén is énekel.

A Kárpátaljáról és a belső ukrajnai területekről érkező fiatalok Budapest után Bécsbe, Pozsonyba, Prágába és Varsóba is ellátogatnak, hogy így mondjanak köszönetet azon országoknak, amelyek a háborúban támogatják az ukrán népet.

A csoportot elkíséri Julia Hrisina, a Legfelső Tanács oktatási, tudományos és innovációs bizottságának elnöke is.

Fotó: Pixabay

Címkék: ukrán háború

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.