Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2013. Szeptember 30. 13:55, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Ukrán értesülés: Magyarország elutasította a Budapesten elfogott ukrán politikus menedékkérelmét

Ukrán értesülés: Magyarország elutasította a Budapesten elfogott ukrán politikus menedékkérelmét

Magyarország elutasította a Budapesten őrizetbe vett Olekszandr Sepelev volt ukrán parlamenti képviselő politikai menedékkérelmét - adta hírül hétfőn az Interfax-Ukrajina meg nem nevezett diplomáciai forrásra hivatkozva.

A politikus édesapja - aki egyben ügyvédje is - augusztus közepén hozta nyilvánosságra, hogy fia politikai menekültstátust kért Magyarországon. Az ukrán külügyminisztérium - reagálva a bejelentésre - leszögezte, hogy nem kaphat politikai menedéket Magyarországon Sepelev és neje, mivel mindkettőjüket súlyos bűncselekmények elkövetésével gyanúsítják Ukrajnában.
Sepelevet és feleségét július 4-én egy budapesti szórakozóhelyen fogta el a magyar rendőrség nemzetközi körözés alapján az Interpollal együttműködve. A volt képviselőt emberölési kísérletben való részvétellel és nagy összegű sikkasztással gyanúsítják Ukrajnában. A politikus tagadja az ellene felhozott vádakat.
Az ukrán hatóságok kiadatási kérelme július 10-én érkezett meg Budapestre. Augusztus 14-én az ügyben eljáró bíróság meghosszabbította a politikus ideiglenes kiadatási letartóztatását.
Sepelev két ciklusban volt parlamenti képviselő Julija Timosenko bebörtönzött volt ukrán kormányfő frakciójának tagjaként. 2010-ben azonban kizárták frakciójából, ezért csatlakozott a Viktor Janukovics elnök mögött álló Régiók Pártjához. A tavalyi parlamenti választásokon egyéni jelöltként indult, de nem sikerült mandátumot szereznie.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 14:09, kedd | Belföld

Hétvégén kezdődik az Élelmiszerbank adománygyűjtő akciója

Hétvégén kezdődik a Magyar Élelmiszerbank Egyesület idei legnagyobb adománygyűjtő kampánya, amely során a szervezet 3000 önkéntese az ország 104 településén 213 Tesco, ALDI és Auchan áruházban gyűjti a felajánlásokat.

2024. Május 07. 14:07, kedd | Belföld

OTP Mobil: az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét

A magyarok 69 százaléka rendszeresen vásárol és fizet interneten keresztül, azonban az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.