Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2013. Március 11. 19:49, hétfő | Helyi önkormányzati
Forrás: infooroshaza.hu

Újabb aláírásgyűjtő ívet nyújtott be az MSZP (frissítés)

Újabb aláírásgyűjtő ívet nyújtott be az MSZP (frissítés)

A kákán is csomót keresés érzése kerülgeti az ember, ha elolvassa, miért tagadta meg az Orosházi Városházi Iroda a helyi MSZP aláírásgyűjtő ív mintapéldányának hitelesítését. A szocialisták azonban nem adják fel.

Az alábbi sajtóközleményt az orosházi szocialistáktól kapta szerkesztőségünk, amit minden változtatás nélkül, szöveghű formában adunk közre:

"Március 11-én az Orosházi Helyi Választási Iroda Vezetője az MSZP által február 27-én benyújtott, a magánszemélyek kommunális adója eltörlésére vonatkozó aláírásgyűjtő ív mintapéldányának hitelesítését megtagadta. Az MSZP azonnal újabb aláírásgyűjtő ívet adott be hitelesítésre.

A határozatában a Helyi Választási Iroda vezetője arra hivatkozik, hogy az aláírásgyűjtő ív mintapéldányáról lemaradt az általa kitöltendő hitelesítő záradék szövege. Ha az Olvasó elsőre nem értené, ez az a szöveg, amellyel a Helyi Választási Iroda vezetője hitelesíti az ívet. Ezt a szöveget − ezek szerint, bármilyen furcsa − a benyújtónak, azaz az MSZP-nek kell az ív mintapéldányára ráírni, és ezt tölti ki a Helyi Választási Iroda vezetője, amennyiben hitelesíti. Ennek az apró formai hibának a határozatba foglalásához 12 napra volt szükség, bár kétségtelenül ez az ügyintézési határidőn belül volt.

A Helyi Választási Iroda vezetője határozatában egyébként ez a bizonyos hitelesítőzáradék-szöveg elgépelt formában szerepel, ha pont ebben a formában adtuk volna be újra az ívet, akkor talán meg azért utasították volna el, mert nem a vonatkozó rendelet szerinti mintaszöveget használtuk, de éberek voltunk. Szándékos tévesztést természetesen nem tételezünk fel.

Mint azt korábban is mondtuk: az MSZP végig ellenezte az ingatlanadó (magánszemélyek kommunális adója) bevezetését Orosházán, továbbra is értelmetlennek, igazságtalannak, tűrhetetlennek, nevetségesnek és pofátlannak tartjuk a Fidesz és személy szerint Dancsó József polgármester döntését, és minden demokratikus eszközt fel fogunk használni annak érdekében, hogy eltöröljük.

És ha ezért újabb és újabb íveket kell beadnunk, megtesszük. Az ingatlanadót az orosháziak széles összefogásával el fogjuk törölni. Attól a sok érdeklődőtől pedig, akik az elmúlt napokban megkerestek bennünket telefonon, az interneten vagy személyesen a pártirodán, még egy kis türelmet kérünk."

Orosháza, 2013. március 11.

MSZP Orosházi Szervezete elnöksége

A orosházi szocialisták sajtóközleménye után kapta hírportálunk az Orosházi Demokrácia, Szolidaritás, Esélyegyenlőség Alapítvány sajtóközleményét, amelyet változatlan formában itt olvashatnak:

Az Orosházi Demokrácia, Szolidaritás, Esélyegyenlőség Alapítvány közleménye

Az orosházi Demokrácia, Szolidaritás, Esélyegyenlőség Alapítvány képviselőjeként a mai napon aláírásgyűjtő ívet nyújtottam be a Helyi Választási Irodában. Az elmúlt napokban ugyanis nagyon sokan megkerestek, és az alapítvány látókörébe tartozó emberekkel beszélgetve, vagy a személyes ismerőseimmel találkozva is úgy tapasztaltam, hogy a képviselő-testület fideszes többsége által megszavazott magánszemélyek kommunális adója ellen hatalmas a felháborodás. Úgy éreztük az alapítványnál, hogy valamit tenni kell. A benyújtott aláírásgyűjtő ív lehetőséget fog majd teremteni arra, hogy az orosháziak tiltakozhassanak ezen adófajta bevezetése ellen, és ezáltal közösen elérjük, hogy a leginkább csak „ingatlanadónak” hívott sarcot eltöröljék. Most a Helyi Választási Iroda vezetője döntésére várunk, hogy megkezdhessük az aláírásgyűjtést.

Orosháza 2013. 03. 11.

Dr. Faludi János kuratóriumi elnök

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 06:43, péntek | Belföld

Nagy Márton: Magyarországon minden adott, hogy Kína logisztikai központja legyen

Magyarországnak versenyképessége javítása érdekében szüksége van a kínai kapcsolatokra, a két ország közötti együttműködés erősítésére

2024. Május 03. 06:41, péntek | Életmód

Nemzetközi elismerést kapott a szentendrei Skanzen

A SozialMarie díj harmadik helyezettje lett a szentendrei Skanzen Demencia Programja - tájékoztatta a Szabadtéri Néprajzi Múzeum az MTI-t csütörtökön.

2024. Május 03. 06:39, péntek | Életmód

Ma kezdődik a május-júniusi érettségi vizsgaidőszak

A nemzetiségi nyelv és irodalom tárgyak írásbeli vizsgáival ma kezdődik a 2023/2024-es tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszaka.

2024. Május 03. 06:38, péntek | Belföld

A Balatonnál az új építésű lakások átlagos négyzetméterára a 3,2 millió forintot is elérheti

A Balaton-parton háromszoros az árkülönbség a legolcsóbb és legdrágább települések új építésű projektjei között: