Városlista
2024. június 20, csütörtök - Rafael

Hírek

2023. Július 14. 07:10, péntek | Kék hírek
Forrás: Ügyészség

Ügyvédnek adta ki magát az unokázós csaló

Ügyvédnek adta ki magát az unokázós csaló

A gyanúsítottak az idős személyektől ismeretlen személy által kicsalt összegeket vették át.

A megalapozott gyanú szerint az egyik gyanúsított 2023. július 11. napját megelőzően egy internetes közösségi portálon keresztül megismerkedett egy férfival, aki arról tájékoztatta a gyanúsítottat, hogy internetes telefonkönyvben jellemzően idős sértetteket választ ki, akikkel telefon keresztül felveszi a kapcsolatot. Ezt követően ez a személy a sértettekkel való kapcsolatfelvétel során magát valótlanul ügyvédnek adja ki, és azt állítja, hogy a sértettek hozzátartozóját letartóztatták, azonban ő készpénz ellenében ügyészségi kapcsolatait kihasználva elintézi szabadlábra helyezésüket.

A gyanúsított és egy másik társa mindezekről tudva vállalta, hogy a megtévesztett sértettekhez elutaznak, és átveszik a sértettektől a hozzátartozójuk szabadlábra helyezése érdekében az álügyvédnek szánt készpénzt, valamint ékszereket, amely a nyomozás jelenleg rendelkezésre álló adatai szerint legalább négy esetben történt meg.

Az elkövetők ezzel a módszerrel több millió forinttal károsítottak meg legalább négy idős – köztük egy komáromi lakosú - sértettet.

A Komáromi Járási Ügyészség indítványára a Komáromi Járásbíróság nyomozási bírája, 2023. július 13-án egy hónap időtartamra elrendelte a két gyanúsított letartóztatását, tekintettel arra, hogy velük szemben fennáll a bizonyítás megnehezítésének, a szökésnek és a bűnismétlésnek a veszélye is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 17. 08:33, hétfő | Kék hírek

Mától országos ellenőrzést tart az utakon a rendőrség

Mától egy hétig országos ellenőrzést tart az utakon a rendőrség, hogy kiszűrjék az alkohol vagy drog hatása alatt, ittas vagy bódult állapotban volán mögé ülőket

2024. Június 12. 12:39, szerda | Kék hírek

A NAV csaknem 3000 hamis alkatrészt és autódiagnosztikai eszközt szűrt ki a piacról tavaly

Csaknem 3000 hamis autóalkatrészt, autódiagnosztikai eszközt és szoftvert szűrt ki a piacról tavaly a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a Járműipari Forgalmazók Szellemi Tulajdonvédelmi Szakmai Egyesületének (JAF) szakmai támogatásával.

2024. Június 07. 07:16, péntek | Kék hírek

Hármas gyilkosság történt Szerbiában

Hármas gyilkosság történt csütörtökön a kelet-szerbiai Knjazevacon, ahol egy 22 éves férfi meggyilkolta az apját, a nagyanyját és a nagyapját - közölte Ivica Dacic belügyminiszter.