Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2013. Május 09. 11:28, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Trafik - OGY - A legfőbb ügyész feljelentésként továbbította a szocialisták hozzá intézett kérdését

Trafik - OGY - A legfőbb ügyész feljelentésként továbbította a szocialisták hozzá intézett kérdését

Feljelentésként a Központi Nyomozó Főügyészségnek továbbította a legfőbb ügyész két szocialista politikus trafikügyben hozzá intézett kérdését. Polt Péter írásbeli válaszából az is kiderül, hogy a nyomozó főügyészség feljelentéskiegészítést rendelt el.

Mesterházy Attila, az MSZP frakcióvezetője, valamint Harangozó Tamás országgyűlési képviselő fordult Mit tesz az ügyészség a trafikügyben? címmel írásbeli kérdéssel Polt Péterhez.
A legfőbb ügyész - az Országgyűlés honlapján olvasható - válaszában emlékeztet: a szocialista politikusok bűncselekmény gyanújával, valamint a pályázati eljárás törvénytelenségének gyanújával fordultak hozzá.
Az MSZP-s képviselők az elektronikus médiában megjelent információkra hivatkozva azt írták, hogy a trafikpályázatok nyerteseit a Fidesz választókerületi felelősei, illetve helyi frakciói választották ki.
Polt Péter tájékoztatása szerint elbírálás alatt állnak azok az ügyészséghez beérkezett kérelmek, amelyek a trafikpályázatokra vonatkoznak. Ennek során mérlegelik, hogy az ügyészség hatáskörébe tartozik-e a kérdés, a vizsgálat megkezdésére ugyanis akkor van módjuk, ha a törvénysértés az ügyészség közérdekvédelmi hatáskörébe tartozik.
Tudatta azt is: az ügyész egyedi ügyben akkor folytat hivatalból vizsgálatot közérdekvédelmi hatáskörben, ha a tudomására jutott adat vagy más körülmény megalapozottan súlyos bűncselekményre, mulasztásra vagy törvénysértő állapotra utal.
Mivel ennek elbírálása főügyészi hatáskör, a kérelmet ezért a Legfőbb Ügyészség a Fővárosi Főügyészséghez továbbította - derül ki a válaszból.
A képviselők ugyanakkor azt is kérték a legfőbb ügyésztől, hogy iratukat kezelje feljelentésként, Polt Péter ezért azt a Központi Nyomozó Főügyészségnek továbbította.

Címkék: Pártok-MSZP

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben