Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2013. Július 03. 13:59, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Trafik - Gyulay: fesztiválokon nem lehet ideiglenesen dohányt árulni

Trafik - Gyulay: fesztiválokon nem lehet ideiglenesen dohányt árulni

A trafikok ideiglenes működéssel nem árusíthatnak dohánytermékeket a nyári fesztiválokon - erről Gyulay Zsolt, a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit (NDN) Zrt. vezetője beszélt szerdán az M1 reggeli műsorában.

Az NDN Zrt. vezérigazgatója elmondta: ideiglenesen nem lehet kitelepülni a fesztiválokra, csak akkor van lehetőség dohánytermék árusítására, ha a trafikos a fesztivál helyszínére jelenti be a tevékenységét, és erre megkapja az engedélyt.
Gyulay Zsolt kiemelte: a kormány célja ugyanakkor nem az, hogy a fesztiválokra és a fiatalok által sűrűn látogatott helyekre "odatelepítsen az orruk elé cigarettát, hogy minél többet dohányozzanak". A Sziget Fesztivál helyszínére utalva hozzátette: például a III. kerületben nagyon sok Nemzeti Dohánybolt van, ahol be lehet szerezni a dohánytermékeket.
Az NDN vezetője hangsúlyozta, hogy a törvény a fiatalok védelméről szól, és célja, hogy visszaszorítsa a dohányzást. Kifejtette, hogy Magyarországon évente 35 ezer ember hal meg a dohányzás miatt, és 15 milliárd szál cigaretta fogy egy évben.
Gyulay Zsolt reményét fejezte ki, hogy "ez az intézkedés, amekkora indulatokat kivált, néhány hónap, vagy akár egy éven belül beigazolja azt, hogy ez egy nagyon jó döntés volt a dohányzás ellenében."
Légrádi Petra, az NDN kommunikációs vezetője az MTI-nek megerősítette, hogy dohánytermékek árusítására sem ideiglenesen, sem mozgóárusítással nincs lehetőség a fesztiválokon. Árusítás kizárólag abban az esetben lehetséges, ha a koncesszió jogosultjának működési engedélye egybeesik a fesztivál helyszínével.

Címkék: Gazdaság-trafik

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 06:47, csütörtök | Belföld

Idén 2,5, jövőre 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány

Az idei évre 2,5 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány, míg a jövőre 4,1 százalékkal

2024. Május 02. 06:44, csütörtök | Belföld

Vitályos Eszter: a kormány minden megtesz a bérek növekedéséért

A kormány ezután is mindent meg fog tenni azért, hogy Magyarország gazdasága újra erős legyen, a magyar embereknek legyen munkája, és a bérek tovább növekedjenek

2024. Május 01. 09:19, szerda | Belföld

20 éve csatlakozott Magyarország az Európai Unióhoz

Hosszú évek után teljesült a magyarok vágya, most mégis sokan szkeptikusan a csatlakozás helyességét illetően.

2024. Április 30. 13:36, kedd | Belföld

1,7 százalékkal nőtt a GDP

A bruttó hazai termék (GDP), a gazdaság teljesítménye 2024 első negyedévében 1,7 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakit - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden első becslése alapján.