Városlista
2024. május 13, hétfő - Szervác

Hírek

2012. Június 22. 15:16, péntek | Helyi
Forrás: hajoka.hu

Tótkomlós Rally után szabadon!

Tótkomlós Rally után szabadon!

Kubinyi Gábor, Faragó Ricsi és Hercz Dani Autóversenyzőkhöz intézett körkérdést Hajósi Miklós.

Ha a Tótkomlós Rally nevet hallod, mi jut róla eszedbe?

Kubinyi Gábor: Nyilván a Rally szó jut eszembe. Sajna én eddig erről a versenyről nem hallottam. Egy Szlalomos barátom a Hegedűs Bandi hívott meg. Nekem az első Rally is ilyen jellegű pályán zajlott Tamásiban. Az egy minirally volt 2005-ben, ami egy nagyon jó hangulatú versennyé nőtte ki magát és gondoltam ez is az lesz. Így is történt. Nekem nagyon tetszettek a gyorsaságik. Az autómnak ugyan kevésbé feküdt, a szűk visszafordítókat nem szerette. A Szervezés jó volt, ugyan a napon sokat aszalódtunk rajtra várva. Annak örültem volna igazán, ha az összes szakaszon jól teljesít az autóm, de sajna technikailag nem bírta a hét gyorsot. A negyedik felfutás végén sajna utolérte a dugattyú a szelepet és ezért az elgörbült, így csak onnan már három hengerrel mentünk Friedrich Lacival. A kategóriában harmadikok lettünk.

Faragó Ricsi: A Buli, a jó hangulat jó fejek voltak. Először voltam lent még ott. A Szervizesemet akartam megkocsikáztatni. Lévai Joci barátom hívott meg a versenyre. Le a kalappal jó buli volt.

Hercz Dani: Egy izgalmas jó kis verseny, ahol akár az utcai autómmal is autózhatok egy jót. A prológ is tetszett, az idén jól sikerült, sajnos tavaly majdnem megcsíptem az egyik padkát. Nagyon jól sikerült a szervezés. Hét gyorsot tudtunk menni a nap folyamán. Mindegyik gyorson jól éreztem magam. A pálya vonalvezetése nagyon jó volt. Sokkal jobb, mint egy szlalom. Van tempó is és az idő is mellettünk volt így száraz pályán mehettünk. Jó a szervezés, nem voltak hosszú szünetek.

Autód jellemzői:

Kubinyi Gábor: Fiat Abarth 1000 TC Replika. Zastava 750-ből építve. 2008-ra lett készen először az Eger Rallyn indultunk vele. Hátsókerék hajtású 1970-es az autó, 993ccm és 80Le körül van.

Faragó Ricsi: Homológ Lada VFTS. 1900 ccm (Véberes)

Hercz Dani: Renault Clio. 2000ccm 16V, 180-185 Le,

Merre láthattunk eddig benneteket versenyezni?

Kubinyi Gábor: Kecskeméten a Szlalomversenyen

Faragó Ricsi: Cereden megyek, Krizsán Petinek fogok navigálni és azután az RTE-ben az Esztergom Ralin csapatok.

Hercz Dani: Mivel a költségvetés szűkös, valószínű jövőre ugyanitt indulok.

Jövőre veled ugyan itt?

Kubinyi Gábor: Valószínű igen! Olcsó költségvetésű hangulatos verseny volt.

Faragó Ricsi: Szeretnénk igen. Egy jó családias hangulat volt. Olyan, mint anno a Túra is!

Hercz Dani: Igen mindenképp jövök

- Hajóka –

www.hajoka.hu

Címkék: rally, Tótkomlós

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 15:45, hétfő | Belföld

Többnemzeti hadgyakorlatot tartanak Pápán

A gyorsaságot és a bevethetőséget demonstrálja a Pápa Bázisrepülőtéren tartott Swift Response 2024 többnemzeti hadgyakorlat

2024. Május 13. 15:43, hétfő | Belföld

Pénzbüntetésre ítélték Czeglédy Csabát az ördög ügyvédje-perben

Hatszázezer forintos pénzbüntetéssel sújtotta Czeglédy Csaba ügyvédet, szombathelyi önkormányzati képviselőt az úgynevezett ördög ügyvédje-perben.

2024. Május 13. 15:41, hétfő | Életmód

Bizonyos elektromos rollerekre is biztosítást kell kötni hamarosan

Bővül azoknak a járműveknek a köre július 16-tól, amelyekre kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást kell kötni - hívta fel a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) hétfői közleményében.

2024. Május 13. 15:40, hétfő | Belföld

Gyopáros Alpár: pályázni lehet falusi utcák, járdák, hidak, kerékpárutak felújítására

Önkormányzati tulajdonban lévő utcák, járdák, hidak és kerékpárutak felújítására pályázhatnak az ötezer lakosúnál kisebb települések a Magyar falu programban