Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2017. Május 12. 09:51, péntek | Belföld
Forrás: mti

Több mint 70 milliós fogás - Telefonboltnak álcázták a házipatikát és zugtrafikot

Több mint 70 milliós fogás - Telefonboltnak álcázták a házipatikát és zugtrafikot

Mintegy hetvenmillió forint értékű egészségügyi terméket és ötmillió forint értékű illegális dohányterméket foglaltak le a NAV nyomozói az egyik budapesti piacon, telefonboltnak álcázott zugtrafikokban.

Leopold Róbert, a NAV vám- és jövedéki szóvivője pénteki, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint egy testvérpár több, telefontartozékokat árusító boltját ellenőrizték egyidejűleg. Az üzletekben az illegális áru a pultok előtt, a földön dobozszámra hevert.

Az összehangolt ellenőrzésen a nagy mennyiségű, adózatlan cigaretta mellett Magyarországon forgalomba hozatalra nem engedélyezett, a gyanú szerint hamis potencianövelő szereket és gyógyszereket találtak a pénzügyőrök. Az akcióban részt vevő szolgálati kutya megtalálta a boltok zárt raktárát is, amely szintén tele volt illegális cigarettával, ajzószerekkel és gyógyszerekkel.

A NAV lefoglalta a mintegy hetvenezer doboz hamis gyógyszert, valamint a megközelítőleg kétezer csomag illegális dohányterméket, a vállalkozók pedig a büntetőfeljelentés mellett ötmillió forint jövedéki bírságra is számíthatnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk