Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2022. Május 30. 13:02, hétfő | Belföld
Forrás: infovárosok/police.hu

Tízmilliókat csalt ki papoktól egy férfi

Tízmilliókat csalt ki papoktól egy férfi

Befejezték a rendőrök a nyomozást annak a férfinak az ügyében, aki a megalapozott gyanú szerint 15 egyházi személytől csalt ki több mint 37 millió forintot.

A szegedi nyomozók egy magyar plébános 2016 júniusában tett feljelentése alapján indítottak vizsgálatot ismeretlen személlyel szemben, csalás bűntett elkövetésének gyanúja miatt. Az elkövető 2014 decemberét követően hamis közokiratok bemutatásával hitette el a sértettel, hogy nagy összegű örökséget hagyott rá egy közelmúltban elhunyt asszony. A hagyatéki eljárás lebonyolítására a terhelt alkalmanként több ezer euró átutalását kérte, amit a sértett teljesített. A feltételezett elkövető tartózkodási helyét megállapítani a vizsgálati eljárás során nem lehetett, ezért a rendőrkapitányság munkatársai elrendelték a körözését. A csalót 2019 novemberében igazoltatták a rendőrök Esztergomban, majd előállították – közölte a rendőrség.

Az eljárás során a rendőrkapitányság munkatársainak az ügyben több hasonló, szintén egyházi személyek kárára elkövetett bűncselekmény miatt, a magyar és szlovák hatóságok által folytatott nyomozás jutott tudomásukra. Az eljárás során 15 sértettre és mintegy 37 millió forint értékben elkövetett csalásra derült fény.

A rendőrkapitányság munkatársai az eljárást befejezték, az ügy iratait vádemelési javaslattal megküldték az ügyészségnek.

Címkék: csalás, csaló, elfogás, pap

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során