Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2012. November 05. 14:26, hétfő | PR
Forrás: InfoOrosháza.hu

Tippek a megváltozott közlekedési viszonyokhoz

Tippek a megváltozott közlekedési viszonyokhoz

Szekeres Tamás a Car-Scool Autósiskola oktatója ad néhány tanácsot az őszi-téli vezetést illetően. A közlekedők biztonsága érdekében fontoljuk meg a leírtakat!

A megváltozott közlekedési környezet váratlan helyzet elé állíthatja a járművezetőket, éppen ezért időben fel kell készülni arra, hogy egyik pillanatról a másikra olyan időjárási és útviszonyokkal találkozhatunk, amelyek a nyári vezetéstechnikától lényegesen eltérő vezetéstechnikát igényelnek.

„A vezetési szokásokban és a vezetési stílusban az előrelátásnak, az óvatosságnak és a biztonságnak kell érvényesülnie. Talán az őszi időjárási viszonyok között történő közlekedés során van leginkább szükség a másik közlekedő partnerrel szemben tanúsított előzékenységre, messzemenő toleranciára.” – nyilatkozta Szekeres Tamás az orosházi Car-Scool Autósiskola oktatója, aki az alábbiakra hívja fel a közlekedők figyelmét:

Őszi időszakban hidakon, felüljárókon és erdősávval védett útszakaszokon fokozottabban számolni kell az úttest csúszóságával. A száraz útszakaszról a vizes szakaszra való ráfutás ismertető jelei lehetnek az úttest felületének színváltozása, illetve a kerekek gördülése által okozott hanghatás növekedése.

Alaposan vizsgáltassa át járművének műszaki állapotát!

A nyári gumiköpenyek tapadási tulajdonságai hideg időjárási viszonyok között jelentős mértékben csökkennek, ezért ha az átlag hőmérséklet nem haladja meg a +7 fokot, mindenképpen cseréljük át nyári gumiinkat télire, de itt is figyelni kell, hogy ne használjon 4 mm-nél kisebb mintázat mélységű gumiabroncsot!

Fordítson különös figyelmet a gumiabroncsok levegőnyomására!

Esőben a járművezető által belátott távolság csökken. A levegő kevésbé átlátható a páratartalom miatt. A járművek körvonalai elmosódnak, a valóságosnál távolibbnak látszanak. A közlekedő járművek távolságát sokan túl-, sebességét viszont alulbecsülik.

Egyes utakon számítani kell arra, hogy az esővel együtt megjelenhetnek állati erővel vont járművek, mezőgazdasági gépek. Az említett járművek által felhordott sár csúszóssá teheti az utakat!

Semmit ne csináljunk hirtelen! Haladásunk során az autó stabilitása jeges útszakaszra való ráfutáskor váratlanul megváltozik. Ebben az esetben minden hirtelen mozdulat a kormányon, féken, gázon tragédiához vezethet. Gázlevétellel és motorfékkel csökkentsük a sebességet!

A légzsák nem helyettesíti a biztonsági övet! A légzsákot az üléshez biztonsági övvel rögzített emberekre tervezték. Ütközés esetén a tehetetlenségi erő miatt előre csapódó testet az ellenkező irányból nagy erővel berobbanó légzsák nem védi meg, sőt további sérüléseket okozhat.

Balesetmentes közlekedést kíván aCar-Scool Autósiskola!

Címkék: Car-Scool

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.

2024. Február 26. 14:46, hétfő | PR

Benzinkutakat üzemeltetnek

A Jánosik és Társai Kft. nyerte el az egyik legnagyobb üzemanyag töltőhálózat állomásain lévő épületek, építmények, épületvillamossági- épületgépészeti berendezések működéséhez szükséges üzemeltetési feladatokat

2024. Február 13. 14:59, kedd | PR

K&H: iskolapadba ülhetnek a bankárok

a mesterséges intelligencia forradalmasítja a bankszférát