Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2013. Január 23. 08:13, szerda | Helyi
Forrás: mti,index

Tesco: méreg a nápolyiban

Tesco: méreg a nápolyiban

Egy lengyel édességek gyártása során feltehetően rágcsálóméreggel szennyezett tejport használtak fel, és a termékből került a magyarországi Tesco áruházakba is. A Tesco azonnal visszahívta a vaníliás ostyaszeleteket.

A kereskedelmi cég egyben közölte, hogy ha a vásárlók visszaviszik az érintett árut, akár blokk nélkül is visszakapják a pénzüket.

A bejelentés szerint az édességek gyártáshoz használt tejporban rágcsálóirtó szerre emlékeztető rózsaszínű granulátumot találtak, de nem bizonyított, hogy a granulátumok valóban rágcsálómérgek voltak, és a szennyeződés módjáról sem érkezett hivatalos tájékoztatás.

A feltehetően szennyezett termékből – melynek eredeti megnevezése „Wafle waniliowe 175g” magyar megnevezése TS Vanília ízű krémmel (74%) töltött ostyaszeletek, minőség-megőrzési ideje 2013.04.21. azonosító száma 2-0771-210413 – a jelenlegi információk szerint Magyarországon a Tesco áruházakba szállítottak.
A NÉBIH azonnal elrendelte az eset kivizsgálását, és intézkedés történt a termékek forgalomból történő kivonásáról, a fogyasztóktól való visszahívásáról. A hatóság kéri a fogyasztókat, hogy a megadott azonosítóval ellátott, korábban vásárolt termékeket semmilyen körülmények közt ne fogyasszák el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 08:35, szombat | Sport

Férfi divízió I/A-vb - Hosszabbításban győzelem az olaszok ellen, szombaton dől el a feljutás

A magyar férfi jégkorong-válogatott hosszabbítás után 3-2-re legyőzte a házigazda olasz csapatot pénteken a bolzanói divízió I/A-világbajnokság negyedik fordulójában.

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben