Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2011. Augusztus 04. 20:36, csütörtök | Helyi
Forrás: Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Kft.

Teljes renoválás a volt pártok házán és az üveggyári klubbon

Teljes renoválás a volt pártok házán és az üveggyári klubbon

A két, szomszédos ingatlan évek óta várt a tatarozási munkára. A közmunkások három hét alatt jelentős állagmegóvási munkákat végeztek el.

A pártok házának tetőszerkezetén a bádogozás elodázhatatlan volt, több helyen beázott, ezt szakipari vállalkozó végezte. Az udvari féltető újraépítése, továbbá új ereszcsatorna, tisztasági meszelés, vakolás, az elektromos hálózat részleges felújítása, a nyílászárók rendbetétele, a mosdók, az udvar rendezése azonban a közmunkások feladata volt. A tavaly lebontott Kutasi utcai cigánytelepről megmentett anyagokat is újrahasznosították.

Az üveggyári klub automata tekepályájának a lapos tetőzete is sürgős beavatkozást igényelt. Az épület esetében már belső munkákat is végeztek: a többszörösen beázott parkettát felszedték, betonoztak, majd laminált parkettát raktak le, valamint vizesblokkot alakítottak ki. A kerítés felújítása és az esőcsatornák rendezése sem maradt el.

A város költségvetésében erre a célra idén 2,7 millió forint szerepelt. A közmunkaprogramból 1,9 millió forintot különítettek el a munkálatokra. Ebből 1,7 milliót költöttek el. A szakipari bádogos költsége 800 ezer forint volt.

A Cigány Kisebbségi Önkormányzat és a helyi gazdakör helyiségeit kifestették, így ők közvetlenül élvezhetik a felújítás előnyeit. De rajtuk kívül még sokakat érint, hiszen több civil szervezet is használja az épületet. Az még nem dőlt el, hogy a régi klub épületét hogyan hasznosítják, ez vélhetően a szeptemberi testületi ülés egyik témája lesz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 11:47, szerda | Sport

Eszter & Csabi a Rally Hungary-n

2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben.

2024. Május 01. 09:19, szerda | Belföld

20 éve csatlakozott Magyarország az Európai Unióhoz

Hosszú évek után teljesült a magyarok vágya, most mégis sokan szkeptikusan a csatlakozás helyességét illetően.

2024. Április 30. 22:45, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 22:40, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa. A Balaton Park Circuit magyar vonatkozású legnagyobb sikere, Bucsi Attila szereplése a versenyhétvégén a