Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2012. Május 23. 20:26, szerda | Helyi
Forrás: InfoOrosháza.hu

Ételallergiára a SPÉKO a megoldás!

Ételallergiára a SPÉKO a megoldás!

Mint azt minden érzékeny ember jól tudja, komoly nehézséget jelent gyermekeink - és sokszor saját magunk - napi meleg ételének biztosítása.

Fáradságos a napi teendők és a munka mellett este nekiállni megfőzni a másnapi speciális, nagy odafigyelést igénylő ebédet, amit még vagy a munkahelyünkre, vagy a gyereknek az iskolába, óvodába is el kell juttatni.

Egyre több gyermek és felnőtt szenved különböző ételallergiákban, így ők nem fogyaszthatják a mindennapi konyháról érkező fogásokat. A Gyopárosi Gasztronómiai és Turisztikai Kft. felismerte, hogy ezen emberek mindennapjait meg tudja könnyíteni azáltal, hogy speciális konyháján tej-, tojás-, gluténmentes ételeket készít, és ezeket Budapest, Szeged és Orosháza különböző pontjaira eljuttatja.

A cég a vendéglátásban több mint 22 éves múltra tekint vissza. Saját beruházás keretében építette meg különleges konyháját azzal a céllal, hogy az érzékeny embereken segítsen. A Speciális Ételek Konyhája (SPÉKO) 2008. áprilisa óta működik, ahol kizárólag speciális alapanyagokkal dolgoznak. Ezen alapanyagokra külön-külön és együttesen is igaz, hogy tej-, tojás- és gluténmentesek, melyet a gyártók, ill. forgalmazók garancialevelei és laborpapírjai is bizonyítanak.

Az ételeket nem csak ételallergiában szenvedőknek ajánlják, hanem cukorbetegeknek is, ill. bárkinek, aki egészségesebben szeretne étkezni. A mindennapi fogások csomagolásán nyomon lehet követni az adott étel tápanyagértékeit, melyeket dietetikus szakember felügyel, akárcsak a változatos menüsorok összeállítását. A főtt ételeket sokkolásos eljárással hűtik a megfelelő hőmérsékletre. A csomagolás szintén a speciális konyhán történik egyszer használatos, az OÉTI által engedélyezett műanyag edényzetbe. A könnyen lehúzható fólia eltávolítása után az ételek mikrohullámú sütőben felmelegítve pár perc múlva fogyaszthatók.

A speciális konyhán jelenleg naponta egyfajta leves (L), háromféle második fogás (A, B, C) készül, melyet kis- és normál adagos kiszerelésben is meg lehet rendelni, egyféle vegetáriánus étel és egy desszert. Minden nap kétféle, kedvezményesebb áru menüből ( NM/KM) lehet választani. A megrendeléseket a Szegedről rendelők a www.speko.hu; az orosházi ügyfelek a www.vargaland.hu, a Budapesten élők pedig a www.drsef.hu honlapon regisztrálva, telefonon, faxon vagy megrendelőszelvényen tudják érvényesíteni.

2011 évtől már kenyeret is lehet rendelni, melyet frissen sütnek reggel és házhoz szállítják.

Ünnepek alkalmával külön kínálattal készülnek megrendelőik nagy örömére, úgy mint karácsonykor pl. diós és mákos beiglik, halászlevek, saláták, sült húsok.
2012 évtől lehetőség van szombati napra is rendelni pénteki kiszállítással.
2 éve ételallergiások üdültetésével is foglalkoznak, melyre egyre nagyobb kereslet mutatkozik.

Mára már nem kell aggódniuk azoknak a szülőknek sem, akik táborba küldik gyermekeiket, mert a SPÉKO fagyasztott ételeit a gyermek el tudja vinni a táborba, és ezáltal megoldódik a gyermek tábori étkeztetése is.
Jelenleg sok újításokon dolgoznak, de erről bővebben a közeljövőben biztosan fogunk hallani.

Címkék: diéta, egészség, SPÉKO

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Életmód

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban, a néhány napos állat felcseperedését a látogatók is figyelemmel kísérhetik a kifutóban - közölte az intézmény közösségi oldalán szombaton.

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: