Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2012. Október 15. 08:30, hétfő | Helyi sport
Forrás: nb2.hu

Tartja második helyét az Orosháza

Tartja második helyét az Orosháza

A szép napsütéses időben a tabella harmadik helyén álló orosháziak fogadták a jó erőkből álló, tavalyi ezüstérmes szolnokiakat.

A Tisza-partiaknál a közelmúltban edzőcsere történt, az eddigi pályaedző Bontovics Ferenc kapott megbízást a vezetőedzői feladatok ellátására. Azóta a szolnokiak két győzelmet arattak a bajnokságban, és hétközben is csak két tizenegyes góllal kaptak ki az NB I-es Ferencváros otthonában. Mindez előrevetítette, hogy nem vár könnyű mérkőzés az orosháziakra. - írja az nb2.hu.

Az első negyedóra tapogatózó játékkal telt el, egyik csapat sem tudott helyzetet kialakítani. A folytatásban is jobbára a két tizenhatos között pattogott a labda, a kapuk csak ritkán kerültek veszélybe. A 33. percben született orosházi gólt követően sem változott a helyzet, jobbára csak mezőnyjátékot láthatott a Mátrai Sándor Stadion közönsége.

Fordulás után a házigazdák Bernát révén növelték előnyüket. Bontovics Ferenc azonnal reagált, és kettős cserét határozott el. A folytatásban újabb jobboldali orosházi beadás után megszületett a hazaiak harmadik gólja. A vendégek nem adták fel és a 75. percben szépítettek, sőt egy perccel később tizenegyeshez jutottak, amit ha értékesítenek egy gólra feljöhettek volna.

A rutinos Mile azonban kihagyta a büntetőt. A hajrában teljesen kitámadtak a szolnokiak, így az orosháziak előtt két kontra után óriási ziccer adódott. A 83. percben előbb Bernát majd a 90. percben Szabó Tamás hibázott nagy helyzetben.

Összességében a jó iramú küzdelmes mérkőzésen, a sok helyzetet kialakító orosháziak megérdemelten nyertek, és tartják második helyüket a tabellán.

NB II Keleti csoport 9. forduló
Orosháza FC – Szolnoki MÁV FC 3-1 (1-0)
Mátrai Sándor Stadion, 350 néző. Vezette: Berényi Tamás (Dr. Varga Zs., Márkus T.)
Orosháza: Molnár – Kerekes, Futaki, Milenkovic, Szabó N. – Kerepeczki, Ács, Ondrejó (Lupsa 88.), Végh (Szabó T. 74.) – Bernát, Tóth D. (Varga R. 70.). Vezetőedző: Major László

Szolnok: Tóth Z. – Rokszin (Lengyel 50.), Kiprich, Kállai, Vári – Tamási, Bohner, Tisza, Nagy I. (Mile 65.) – Pintér (Szepessy 50.), B. Tóth. Vezetőedző: Bontovics Ferenc
Gólszerző: Bernát (34., 47.), Végh (60.), illetve Bohner (75.)

Edzői nyilatkozatok:

Major László (Orosháza FC):“A százszázalékos helyzetek alapján 8-2-re is nyerhettünk volna, de így is örülünk az újabb győzelemnek.”

Bontovics Ferenc (Szolnoki MÁV FC):“Elismerés jár a hazaiaknak. Ha a tizenegyest berúgjuk, akkor szorosabb lehetett volna a végjáték.”

Címkék: foci, labdarúgás, OFC, Sport

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 11:47, szerda | Sport

Eszter & Csabi a Rally Hungary-n

2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben.

2024. Május 01. 09:19, szerda | Belföld

20 éve csatlakozott Magyarország az Európai Unióhoz

Hosszú évek után teljesült a magyarok vágya, most mégis sokan szkeptikusan a csatlakozás helyességét illetően.

2024. Április 30. 22:45, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 22:40, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa. A Balaton Park Circuit magyar vonatkozású legnagyobb sikere, Bucsi Attila szereplése a versenyhétvégén a