Városlista
2023. december 4, hétfő - Barbara, Borbála

Hírek

2023. Április 04. 14:02, kedd | Kék hírek
Forrás: Ügyészség

Szexuálisan közeledett az óvodáskorú kislányhoz a megvádolt férfi Veszprém vármegyében

Szexuálisan közeledett az óvodáskorú kislányhoz a megvádolt férfi Veszprém vármegyében

A szexuális erőszak bűntettének súlyosabban minősülő esete miatt emelt vádat a Veszprém Vármegyei Főügyészség azzal az 54 éves férfival szemben, aki 2020 októberében az élettársának korábbi családi kötődései révén megismert, és így rendszeresen náluk vendégeskedő ötéves sértettet szexuálisan bántalmazta az egyik Veszprém vármegyei településen.

A vádirat szerint az elkövető 2020-ban létesített élettársi kapcsolatot, melynek során párjának nevelt lányát és annak lánygyermekét is megismerte, aki gyakorta megfordult a vádlott házában és az élettársakat mintegy a nagyszüleinek tekintette.

A kislány az éjszakát is többször töltötte szülei nélkül a vádlott házában, amikor saját takaróval a férfi és annak élettársa között, a franciaágyukban aludt. Hasonlóképpen történt ez 2020. október elején, amikor az elkövető a szokásának megfelelően több üveg sört elfogyasztva feküdt le, és párja, valamint a gyermek is nyugovóra tértek. Lefekvés után a vádlott még tévét nézett és a telefonján híroldalakat böngészett, a sértett pedig fájlalta a hasát, és ezért kérte a felnőtteket, hogy simogassák meg, majd idővel elbóbiskolt és édesanyjának nevelőanyja is elaludt. A vádlott ezek után fordult szeméremsértő módon a gyermek felé, aki erre felébredt és kérte a vádlottat, hogy hagyja abba cselekményét. A férfi ennek eleget tett, a gyermek pedig az asszonyhoz bújva aludt el.

A kislány másnap este édesanyjának beszámolt a történtekről, melyek utóbb a viselkedésében is nyomot hagytak.

Az ügyészség a vádiratában fegyházbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabását indítványozta a terhelttel szemben, továbbá indítványt tett arra is, hogy az ügyben eljáró Veszprémi Törvényszék végleges hatállyal tiltsa el minden olyan foglalkozástól, illetve tevékenységtől, melynek során kiskorú nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végezné vagy ilyen személlyel hatalmi, befolyási viszonyba kerülne. A vádlott előkészítő ülésen történő beismerése esetére az ügyészség a fegyházbüntetés tartamát 12, míg a közügyektől eltiltás tartamát 10 évben tartja szükségesnek megállapítani.

Ezek érdekelhetnek még

2023. November 30. 08:16, csütörtök | Kék hírek

Amerikai katonának adta ki magát, több alkalommal is utalt neki pénzt a magyarországi nő

A balatonalmádi sértett megismerkedett egy magát amerikai katonának valló személlyel az egyik közösségi portálon.

2023. November 29. 17:27, szerda | Kék hírek

Elítélték a tanárt, aki kiskorúval folytatott szerelmi viszonyt

Nem jogerősen tíz hónap, két évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a Püspökladányi Járásbíróság azt a tanárt, aki iskolája kiskorú diákjával folytatott szerelmi viszonyt

2023. November 24. 10:15, péntek | Kék hírek

Másfél év alatt 171 millió forintot szerzett idős áldozatától a csaló

Különösen nagy kárt okozó csalás, sikkasztás és gondozási kötelezettség elmulasztásának bűntette miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség egy idős, beteg embert kihasználó 52 éves férfi ellen.

2023. November 24. 06:00, péntek | Kék hírek

Tényleges életfogytiglanra ítélték az apát, aki álmukban végzett lányaival Aszódon

Tényleges életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte elsőfokon a Budapest Környéki Törvényszék a férfit, aki a hozzá kapcsolattartásra érkező két lányát álmukban megölte Aszódon - közölte a bíróság az MTI-vel csütörtökön.