Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2012. Május 03. 07:22, csütörtök | Helyi
Forrás: InfoOrosháza.hu

Szén-dioxid Nyomozók az Előd utcán

Szén-dioxid Nyomozók az Előd utcán

Lezárult az idei tanévre meghirdetett Carbon Detectives, a Szén-dioxid Nyomozók európai uniós projekt országos versenye.

A Magyar Környezeti Nevelési Egyesület 8 - 14 éves diákokhoz és tanáraikhoz juttatta el az európai iskolákat összekötő felhívást. Törekvésük: a globális klímaváltozás gyakorlati lassítása. Ennek alapja, hogy bekerüljön a mindennapi tanításba az energiával takarékoskodás kézzelfogható módja, a CO2 csökkentése.

A versenybe nevezett 10 európai ország közül Magyarország igen sikeresnek bizonyult, több mint háromszáz általános iskolát regisztrálva. Közülük a tíz legeredményesebb akciótervet benyújtó intézmény csapatát hívták az elmúlt héten ünnepélyes eredményhirdetésre Budapestre, az Országgyűlési Biztosok Hivatalába.

A református iskola a nagy megmérettetésben országos II. helyezést ért el. Az orosházi intézményben évek óta fontosnak feladatként kezelik a már gyerekkorban elkezdhető környezeti nevelést. A felhívást olvasva a lelkes diákok nemcsak azt nyomozták ki, hogy az iskolában milyen területeken és milyen mértékben keletkezik szén-dioxid, de ötletekkel szolgáltak ahhoz is, miként lehetne a felesleges szén-dioxid kibocsátást csökkenteni. A Szepesiné Kiss Gabriella által felkészített Csatlós Martin, Lászlótelki Lilla és Mokcsay Réka nagyszerű munkáját az oklevél mellett ajándékcsomaggal ismerték el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 08:25, csütörtök | Életmód

Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?

A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára

2024. Május 16. 07:59, csütörtök | Külföld

Megműtötték a szlovák miniszterelnököt, túl van az életveszélyen

A szlovák miniszterelnök már túl van az életmentő műtéten, jelenleg stabil állapotban van.

2024. Május 16. 07:55, csütörtök | Sport

MOL Magyar Kupa - A Paks történelmi diadala

A Paks hosszabbításban 2-0-ra legyőzte a bajnok Ferencvárost a labdarúgó MOL Magyar Kupa Puskás Arénában rendezett szerdai döntőjében.

2024. Május 16. 07:54, csütörtök | Külföld

Már június végén megtartják az első nyilvános vitát Donald Trump és Joe Biden között

Már június végén megtartják az amerikai elnökjelöltek első nyilvános televíziós vitáját Joe Biden és Donald Trump között, majd szeptember elején második alkalommal is szembenézhet egymással a demokrata és a republikánus jelölt.