Városlista
2024. július 21, vasárnap - Dániel

Hírek

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek
Forrás: MTI

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

Lánczi Rajmund, a Szolnoki Járási Ügyészség csoportvezető ügyésze arról tájékoztatott, hogy az eset 2022. október 24-én egy tanórán történt, ahol a diák előbb sértő kijelentést tett a tanárnő felé, amit a sértett kérdésére megismételt, hozzátéve, hogy "megöllek!". A tanárnő kiküldte a tanteremből a diákot, aki erre a feje fölé emelt székkel megütötte. A tanár védekezésül a kezét felemelte, így az ütés a karját találta el - írták. A diák ekkor a széket két kézzel fogva több alkalommal lesújtott a sértettre; az ütések a pedagógus karját, valamint a fejét érték. A tanárnő kihátrált a teremből, azonban a vádlott követte őt a folyosóra, ahol - miközben a széket már letette - több alkalommal ököllel arcon ütötte. A tanárnő végül a tanári szobába menekült, ahová a vádlott már nem követte őt - olvashatók a részletek a közleményben.

A tanárnő zúzódásokkal és törésekkel járó, nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. A fémszerkezetű és faborítású szék koponyasérülés, agysérülés okozásával alkalmas az emberi élet kioltására - hívták fel a figyelmet. A támadásban a fejre irányuló nagy erejű ütések miatt fennállt az elszenvedett sérülésnél súlyosabb, életveszélyes sérülés kialakulásának reális esélye, annak elmaradása csak a sértett védekező magatartásának volt köszönhető - tájékoztattak.

Az ügyészség a vádiratában - a nyomozás során négy hónapig letartóztatásban lévő, majd azóta bűnügyi felügyelet alatt álló - vádlottal szemben felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását és pártfogó felügyelet alkalmazását indítványozta. Továbbá azt, hogy a bíróság rendelje el a vádlott szorongást, agressziót kezelő pszichoterápián való részvételét. Az ügyben a Szolnoki Törvényszék fog döntést hozni - szerepel a vádhatóság közleményében.

Címkék: iskola, kék hírek

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 18. 07:51, csütörtök | Kék hírek

ORFK: átverés a rendőrség nevében küldött sms

Átverés a rendőrség nevében küldött sms, amely többnyire be nem fizetett közigazgatási bírságról, tilosban parkolásról vagy gyorshajtásról szól - figyelmeztetett az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) a police.hu oldalon szerdán.

2024. Július 16. 07:45, kedd | Kék hírek

A rendőrség szerint nem olyan aggasztóak a közállapotok Kerepes környékén, ahogy az a közösségi médiában megjelenik

Torzítják a valós képet azok a - közösségi médiában megjelent - híradások, amelyek a gödöllői HÉV vonalán az utóbbi időben kialakult közállapotokról tudósítanak

2024. Július 15. 08:01, hétfő | Kék hírek

Balatonba fulladt egy külföldi fiatal szombaton

Vizibiciklivel fürdőző külföldi fiatal fulladt szombaton a Balatonba Siófoknál - tájékoztatta a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata vasárnap az MTI-t.

2024. Július 13. 08:36, szombat | Kék hírek

A Balatonba fulladt egy fiatal férfi

Holttestet találtak a vízimentők a Balatonban, Révfülöpön pénteken.