Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Június 21. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: orientpress

Szedi a cókmókját a Marks & Spencer?

Szedi a cókmókját a Marks & Spencer?

A brit ruhaipari óriás boltjai jóformán üresek, a téli árukat próbálják eladni, nyomott áron – írja a privatebanking.blog.hu. Pillár Zsolt, az Equilor Alapkezelő vezérigazgatója azt mondta a Gazdasági Rádiónak, mindez annak ellenére történik, hogy az anyacég expanzív stratégiát folytat, folyamatosan nyitja új üzleteit főként Ázsiában és a Közel-Keleten.

A franchise hálózatot üzemeltető „S” Modell Kereskedelmi Zrt. nem kívánt nyilatkozni. A cég május 9-én kelt mérlegbeszámolójában ugyanakkor az szerepel, hogy tavaly november óta tárgyalnak a franchise átadójával a beszerzési árak csökkentéséről. Ezek során a Marks & Spencer kinyilvánította, hogy hosszú távon érdekelt a magyarországi üzletek jövedelmező működésében, ezért 10 százalékos engedményt ad az 'S' Modellnek, valamint segít a bérleti díjak csökkentéséről folyó tárgyalásokban, illetve hitelkeretet is biztosít magyarországi partnerének. Mindennek a hatása azonban az üzleteken egyelőre még nem látszódik.

A magyarországi vergődés ugyanakkor nem egyedülálló: sorra zárnak be az Aranypók-üzletek is.Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára azt mondta a rádiónak,az ok a versenyhátrány a számla nélkül, dömpingáron értékesített ázsiai árukkal szemben.Úgy véli, hogy valójában a vásárlóerő szűkülése jelenti a kisebb problémát az ágazatban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk