Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2019. Szeptember 25. 11:28, szerda | Belföld
Forrás: Juhász Melinda

Sikeresek voltak a JOGpontok projektek

Sikeresek voltak a JOGpontok projektek

Szeptember 30-án zárulnak az európai uniós támogatásból megvalósuló, ingyenes jogi segítségnyújtást biztosító regionális JOGpontok projektek.

Ezzel kapcsolatban a jogi segítséget nyújtó szolgálatot elindító szervezetek az "Észak-Alföldi Jogpontok" projekt eredményeit értékelték Jászárokszálláson.

Németh László, az Ipartestületek Országos Szövetségének elnöke szervezetének egyik kiemelkedő sikerének nevezte a projektek, amely három éves működése alatt az Észak-Alföldi régióban 28,688 munkavállalónak és vállalkozónak segített. A település polgármestere, Csőke István alpolgármester is nagyon hasznosnak nevezte a projektet, és örömét fejezte ki a várható folytatással kapcsolatban.

Rettich Tamás projektmenedzser részletes bemutatójából kiderült, a projektben vállalt számokat sikerült túlszárnyalni, és ezáltal a munkavállakóknak, egyéni, mikró – és kisvállalkozásnak még nagyobb hasznára válni.

Dr. Wirth Ágnes, ügyvédnő, a Jászárokszállási Jogpont iroda tapasztalataival kapcsolatban aláhúzta, hogy legtöbben munkajoggal kapcsolatban fordultak hozzájuk, és a szolgáltatás sokat tett annak érdekében, hogy a munkabéke megmaradjon és hozzájárult a munkaadók és munkavállalók közötti konfliktusok kezeléséhez, a bíróság előtti fázisban.

Az Észak-Alföldi régióban az Ipartestületek Országos Szövetsége koordinálta az ingyenesen igénybe vehető szolgáltatást, partnerségben a Munkástanácsok Országos Szövetségével.

Címkék: jog, JogPont, tanácsaadás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 15:10, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: a Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának

A Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának a következő évek globális fejlesztési stratégiájában - írta a külgazdasági és külügyminiszter szerdán a Facebook-oldalán.

2024. Május 08. 10:19, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra

Egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra, egyre több magyar vállalat kereskedik kínai partnerekkel, nő a turisztikai forgalom és egyre több hallgatót fogadnak kölcsönösen egyetemeink

2024. Május 08. 10:16, szerda | Belföld

Zuhanórepülésben az ipari termelés

KSH: márciusban 10,4 százalékkal csökkent az ipari termelés.

2024. Május 08. 07:45, szerda | Belföld

OH: nem volt hibás a matematikaérettségi feladatlapja

Nem tartalmazott hibát a matematikaérettségi feladatlapja - tájékoztatta az Oktatási Hivatal (OH) kedden az MTI-t.