Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2012. Április 19. 14:18, csütörtök | Helyi
Forrás: InfoOrosháza.hu

Sikeres pályázat a bölcsőde felújítására

Sikeres pályázat a bölcsőde felújítására

Korábban több pályázatot is benyújtott a város, végül a januári próbálkozást támogatásra érdemesnek ítélték. A Zöldfa utcai Bölcsőde felújítása várhatóan szeptemberben kezdődik.

Korábban több pályázatot is benyújtott a város, végül a januári próbálkozást támogatásra érdemesnek ítélték. A Zöldfa utcai Bölcsőde felújítása várhatóan szeptemberben kezdődik.
Csizmadia Ibolya alpolgármester április 19-én tájékoztatott a pályázat részleteiről. Orosháza Város Önkormányzata „Megújulás gyermekeinkért” – Zöldfa utcai Bölcsőde felújítása címmel pályázatot nyújtott be az Új Széchenyi Terv Dél-Alföldi Operatív Program keretén belül a „Szociális alapszolgáltatások és gyermekjóléti alapellátások infrastrukturális fejlesztése (DAOP-4.1.3/B-11) című pályázati kiírásra.
A pályázatot 150.796.087 Ft összköltséggel, 143.256.283 Ft támogatással, 95% támogatási intenzitással támogatásra érdemesnek ítélték.

A korszerűsítés időszerű, mivel a bölcsőde épületének állaga a 30 évvel ezelőtti állapotokat tükrözi, azonban az eltelt évtizedekben jelentős felújítás nem történt.
A pályázat alapkövetelménye a férőhelyek számának növelése, így a tervek szerint a jelenleg 60 férőhelyes kapacitás egy új csoportszoba kialakításával 76 férőhelyesre növekszik. A felújítás kapcsán az újonnan kialakítandó csoportszobán túl sor kerül az épület külső hőszigetelésére, az elektromos hálózat teljes rekonstrukciójára, valamint új nyílászárók kerülnek beépítésre (becsült költség: bruttó 104 millió Ft). Az eddigi lapos tetőszerkezet magas tető ráépítéssel megszűnik (becsült költség: bruttó: 28 millió Ft). Az épületgépészet is megújul, a bölcsőde fűtési rendszerének, melegvíz ellátásának modernizációja is megvalósul napkollektorok felszerelésévell (Becsült költség: bruttó 3 millió Ft). Mozgáskorlátozott parkoló kerül kialakításra, illetve a pályázati kiírás követelményeinek megfelelően sor kerül az intézmény teljes akadály-mentesítésére is (Becsült költség: bruttó 6 millió ft).

A támogatási szerződés megkötését követően kerül sor a közbeszerzési eljárás megindítására, ezt követően pedig várhatóan szeptemberben elindul a kivitelezés, 2013 tavaszára pedig elkészül a beruházás.
A kivitelezés ideje alatt a bölcsődei ellátás sem szünetel, a gyermekek elhelyezésére az Önkormányzat és a bölcsőde vezetője keresi a legideálisabb megoldást.

Címkék: bölcsőde, pályázat

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 16:13, csütörtök | Belföld

Kecskeméten folytatta vidéki kampánykörútját Orbán Viktor

2024. Május 16. 16:12, csütörtök | Belföld

Változékonnyá válik az időjárás a pünkösdi hosszú hétvégén

2024. Május 16. 16:11, csütörtök | Belföld

Fiktív motorkerékpár-eladások hátterét göngyölítette fel a NAV

2024. Május 16. 08:25, csütörtök | Életmód

Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?

A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára