Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2011. Augusztus 24. 14:25, szerda | Belföld
Forrás: HírTV

Sikeres leszállás vészhelyzetben

Sikeres leszállás vészhelyzetben

Két vadászgéppel vettünk részt egy légiharc-kiképzésen, amikor vészjelzést kaptam, hogy a hajtóművel baj van. Azonnal befejeztük a gyakorlatot, és változtatott manőverrel a kecskeméti bázis felé fordultunk.

Fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában Molnár Tibor őrnagy, aki nemrég vészhelyzetből mentett meg egy Gripent.

 

Szerinte a svéd vadászgép vezérlő rendszerét dicséri, hogy ilyenkor még működik, de korlátozott formában, ami a leszálláshoz elég. Ha ez nem így lett volna, magára kellett volna hagynia a „Griffet.” Társa végig mellette repülve figyelte a külső jeleket, hogy azonnal tájékoztathassa, ha valami rendkívüli történne. Molnár Tibor őrnagy a sikeres leszállást követően a honvédelmi miniszter által adományozható legmagasabb kitüntetést, a Hazáért kitüntető címet kapta meg Hende Csabától – olvasható a Magyar Nemzet szerdai számában, melyből további részleteket is megtudhat. (rá)

Címkék: vadászgép

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.